Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναταράξεις σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς

Αναταράξεις σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς

Σε πληγή εξελίσσονται για την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί, πριν καλά-καλά ξεκινήσουν, απειλώντας ακόμη και τη συνοχή της, εξαιτίας των ισχυρών ενδοκυβερνητικών και εσωκομματικών αντιδράσεων.

Σε πληγή εξελίσσονται για την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί, πριν καλά-καλά ξεκινήσουν, απειλώντας ακόμη και τη συνοχή της, εξαιτίας των ισχυρών ενδοκυβερνητικών και εσωκομματικών αντιδράσεων. Το γεγονός ότι στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν ακριβώς οι αναταράξεις που προκαλούν οι πλειστηριασμοί, καταδεικνύει τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου κινήθηκε μεν σε ήπιους τόνους, αλλά η ανησυχία είναι έκδηλη για την κατάσταση που διαμορφώνεται. Ο Νίκος Φίλης επανέλαβε την πρότασή του για νομοθετική πρωτοβουλία που θα προστατεύσει τη «λαϊκή» – όπως την ονομάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – κατοικία.

Γραμμή της κυβέρνησης παραμένει, ωστόσο, πως αρκεί η «συμφωνία κυρίων» με τις τράπεζες, ώστε να μην εκποιούνται κατοικίες αξίας μικρότερης των 300.000 ευρώ ή να βγαίνουν στο σφυρί μόνον αυτές των στρατηγικών κακοπληρωτών. Μολαταύτα, η πραγματικότητα που προκύπτει από τα πινάκια των πλειστηριασμών διαψεύδει θεαματικά την κυβέρνηση και η νομική προστασία της πρώτης κατοικίας παραμένει έωλη.

Η κατάσταση αυτή θα αποτελέσει μάλιστα αφορμή για το επόμενο «χτύπημα» της ομάδας των 53. Έχοντας ενημερώσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τα μέλη της ετοιμάζουν κείμενο με το οποίο θα συντάσσονται ουσιαστικά με τις θέσεις Φίλη. Παράλληλα, θα ζητούν τη σύγκληση των κομματικών οργάνων.

Ήδη, εκ μέρους των 53, τη δυσφορία του για τα έκτροπα στο Ειρηνοδικείο και τη χρήση υπέρμετρης βίας από την Αστυνομία είχε εκφράσει ο Γιώργος Κυρίτσης, με την εκτίμησή του να βρίσκει σύμφωνα, κατά πληροφορίες, και άλλα στελέχη.

Εκτός πολιτικού συμβουλίου, ιδιαίτερα αιχμηρός υπήρξε ο Θοδωρής Δρίτσας. Εξέφρασε την απορία του (Focus FM) για ποιο λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνδράμουν τους συντρόφους τους της Λαϊκής Ενότητας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς: «Πέρα από τη ΛΑΕ, θα μπορούσαμε κι εμείς, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουμε – και κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν και τώρα – στις διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο ίδιος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις στον Πειραιά.

Ενδιαφέρον έχει και η διαφοροποίηση της Ρένας Δούρου, μέσω της παράταξής της στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η «Δύναμη Ζωής» εισηγήθηκε ψήφισμα καταδίκης της χρήσης αστυνομικής βίας στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας και ζητάει διασφαλίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ εκφράζει την αντίθεσή της στην πώληση στεγαστικών δανείων σε funds. Η κίνηση αυτή κάλλιστα ισοδυναμεί με τη ρεβάνς Δούρου απέναντι στο Μαξίμου μετά τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική και το «άδειασμα» που δέχθηκε, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι αποτελεί μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε χθες.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024