Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια ακίνητα θα βγουν στο «σφυρί» την ερχόμενη βδομάδα

Ποια ακίνητα θα βγουν στο «σφυρί» την ερχόμενη βδομάδα

Αποφασισμένες εμφανίζονται οι τράπεζες να συνεχίζουν τους πλειστηριασμούς σε ακίνητα και την ερχόμενη εβδομάδα. Μικρά, μεγάλα, κατοικίες, επιχειρηματικά καθώς και αποθήκες βγαίνουν στο «σφυρί».

Αποφασισμένες εμφανίζονται οι τράπεζες να συνεχίζουν τους πλειστηριασμούς σε ακίνητα και την ερχόμενη εβδομάδα. Μικρά, μεγάλα, κατοικίες, επιχειρηματικά καθώς και αποθήκες βγαίνουν στο «σφυρί».

Στα περισσότερα ακίνητα επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα περιμένουν ότι με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των δανειοληπτών που είτε θα αποφασίσουν να πληρώνουν ξανά το δάνειό τους, είτε εμφανιστούν διατεθειμένοι να συνεργαστούν με τις τράπεζες για να βρεθεί μία λύση.

Ποια ακίνητα βγαίνουν στο… σφυρί

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν πέντε ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για μεγάλες ιδιοκτησίες, Τετάρτη και Παρασκευή. Την ίδια στιγμή στο σφυρί των Ειρηνοδικείων όλης της χώρας θα βγουν την ερχόμενη Τετάρτη ακόμη 143 περιουσίες οφειλετών.

Μέχρι το τέλος του έτους έχουν προγραμματιστεί 641 πλειστηριασμοί. Από τον Ιανουάριο, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, ο αριθμός των πλειστηριασμών θα αυξηθεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα κάθε μήνα να διενεργούνται 500 πλειστηριασμοί.

Τα αποτελέσματα από τους προχθεσινούς επεισοδιακούς πλειστηριασμούς είναι αποκαλυπτικά. Στο σφυρί δεν βγήκαν μόνο ακίνητα μεγάλης αξίας και στρατηγικών κακοπληρωτών όπως η βίλα των 320 τ.μ. της Κηφισιάς, που ήταν ένα από τα πρώτα ακίνητα του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, αλλά ακόμη και διαμερίσματα μικρής αξίας των 50.000 και 60.000 ευρώ. Κατοικίες που βρίσκονται σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά όπως η Νίκαια, το Κερατσίνι, το Παγκράτι. Τα νοικοκυριά χάνουν την περιουσία τους ακόμη και για μικρές οφειλές των 15.000 και 30.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση οφειλέτη του οποίου το διαμέρισμα 109,46 τ.μ. βγήκε στον πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς 119.000 ευρώ όταν το ποσό για το οποίο έγινε κατάσχεση ήταν 14.539,90 ευρώ. Αλλος ένας πολίτης έχασε το διαμέρισμά του, 85 τ.μ., στις Τζιτζιφιές, για οφειλές 30.987,88 ευρώ.

Εκτός από κατοικίες, στο σφυρί για οφειλές προς τις τράπεζες βγαίνουν καταστήματα και αποθήκες σε εξευτελιστικές τιμές, όπως μια αποθήκη 39,70 τ.μ στην Πλατεία Αττικής που βγήκε σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς 6.000 ευρώ.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί διαμερισμάτων, αποθηκών σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν κατοικίες στις περιοχές Αθήνας, Κηφισιάς, Καλλιθέας, Χαλανδρίου και Μοσχάτου.

in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024