Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λοταρία αποδείξεων: Τζακ ποτ σε 30 ημέρες

Λοταρία αποδείξεων: Τζακ ποτ σε 30 ημέρες

Μεγάλη λοταρία θα γίνει στο τέλος Δεκεμβρίου συμπίπτοντας και με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου η δεύτερη κλήρωση θα γίνει στο τέλος Δεκεμβρίου και στο εξής θα διεξάγεται κάθε μήνα.

Μεγάλη λοταρία θα γίνει στο τέλος Δεκεμβρίου συμπίπτοντας και με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου η δεύτερη κλήρωση θα γίνει στο τέλος Δεκεμβρίου και στο εξής θα διεξάγεται κάθε μήνα.

Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου, το έπαθλο θα φτάσει στα 9 εκατ. ευρώ ή στα 11 εκατ. ευρώ (σ.σ. δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός αφήνει περιθώριο να δαπανηθούν έως 12 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017), και το ποσό θα διανεμηθεί σε 9.000 ή 11.000 τυχερούς. Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου θα ληφθούν υπόψη οι αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων έως και τον μήνα Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι η λοταρία των αποδείξεων είναι ένα κίνητρο για τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές πληρωμές και αποτελεί μέρος της γενικότερης πολιτικής ενίσχυσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται πως κληρώθηκαν 1.000 τυχεροί, από τους οποίους ο καθένας κερδίζει από 1.000 ευρώ – ενώ κληρώθηκαν και 1000 επιλαχόντες.

Πως γίνονται οι κληρώσεις

  • Για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή που έχει κάνει ο φορολογούμενος – ΑΦΜ θα αποδίδεται συγκεκριμένος αριθμός λαχνών
  • Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο
  • Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου που έχει δηλώσει. Το έπαθλο των 1.000 ευρώ θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και επίσης δεν θα συμψηφίζεται με άλλες οφειλές του φορολογουμένου είτε προς την Εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Το πλήθος των λαχνών προκύπτει κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών ως εξής:

  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.
  • Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Δηλαδή για συναλλαγές 500 ευρώ το μήνα ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.
  • Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
  • Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.

Διαβάστε επίσης:

Υπερφόρτωση στη σελίδα της ΑΑΔΕ – Ο κατάλογος των τυχερών λαχνών

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024