Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Μπεν μπορεί να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό

Γιατί ο Μπεν μπορεί να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», είχε κάθε λόγο να χαμογελά βλέποντας τον Μπεν, όχι απλά να επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών, αλλά να βγάζει και μια καλή εικόνα.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου μετά το χθεσινό ματς στα Χανιά, απέναντι στον Κισσαμικό (1-1) και η επιστροφή του Μπεν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των πρωταθλητών Ελλάδος, είναι μια πολύ καλή είδηση για τον Τάκη Λεμονή.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», είχε κάθε λόγο να χαμογελά βλέποντας τον Μπεν, όχι απλά να επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών, αλλά να βγάζει και μια καλή εικόνα.
Η αλήθεια είναι πως ο 28χρονος επιθετικός είχε διάθεση να παίξει και δεν αντιμετώπισε το παιχνίδι σαν τυπική διαδικασία. Γνώριζε άλλωστε πολύ καλά πως μετά από απουσία δύο μηνών έπρεπε να δώσει ότι μπορούσε για να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Ο Μπεν λοιπόν πήρε θετικό πρόσημο για την αγωνιστική του εικόνα στα Χανιά κι απ’ τα πόδια του Αφρικανού στράικερ ξεκίνησαν πολλές επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του λιμανιού.
Ο Λεμονής λοιπόν είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος, βλέποντας τον παίκτη να γυρίζει μετά τον τραυματισμό του και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη έναν επιθετικό που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως ο στράικερ από τις Νήσους Κομόρες δεν είναι 100% έτοιμος σε ότι αφορά τη φυσική κατάσταση. Είναι λογικό να υπάρχει έλλειψη ρυθμού μετά τη δίμηνη απουσία του.

Σύντομα όμως θα είναι σε θέση να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό κι αυτή είναι και η άποψη του Λεμονή. Ο 57χρονος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος έχει σ’ εκτίμηση τον 28χρονο στράικερ και στο μυαλό του έχει τη χρησιμοποίηση του Μπεν στα «φτερά» της επίθεσης.

Σ’ αυτή τη θέση θεωρεί ο Λεμονής ότι πρέπει να παίξει ο Μπεν, εκτιμώντας ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Να έχει δηλαδή στα άκρα της επίθεσης έναν παίκτη που να μπορεί να πάει σε προσωπική μονομαχία με τον αντίπαλο μπακ αλλά παράλληλα να έχει και τη δυνατότητα να ολοκληρώσει μια προσπάθεια.

Το έκανε σε δύο – τρεις περιπτώσεις στα Χανιά, άσχετα με το αν δεν κατάφερε να σκοράρει.
Η απουσία του Αφρικανού επιθετικού για δύο μήνες φάνηκε για τον Ολυμπιακό. Γιατί ήταν ένα διάστημα που ο Εμενίκε ήταν εκτός αγώνων με ενοχλήσεις ενώ και ο Τζούρτζεβιτς δεν ήταν στην καλύτερη φόρμα. Το ενθαρρυντικό βέβαια με τον Σέρβο στράικερ είναι πως έχει πάρει τα πάνω του κι αυτή είναι επίσης μια θετική εξέλιξη για τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Αν σ’ όλα αυτά συνυπολογίσει κάποιος ότι ο Ανσαριφάρντ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί έλλειψε ο Μπεν από τον Ολυμπιακό.

Η επιστροφή του διεθνούς στράικερ δημιουργεί νέα δεδομένα σε ότι αφορά το πλάνο και τις επιλογές του Λεμονή για το βασικό σχήμα των «ερυθρόλευκων» και ο Μπεν έχει σίγουρα θέση στις αρχικές επιλογές του προπονητή του Ολυμπιακού.

in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024