Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Έκαναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ για να κλέβουν ηλικιωμένους

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων και την ταυτοποίηση έξι ακόμα συνεργών τους προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τη συμμορία που έκλεβε ηλικιωμένους με την πρόφαση του υπαλλήλου της ΔΕΗ.

Μια συμμορία, τα μέλη της οποίας προσποιούμενα τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, διέπρατταν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, τέσσερα άτομα, ηλικίας 15, 21, 23 και 31 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν ως συνεργοί τους άλλοι έξι, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της κλοπής καθώς και της απείθειας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τον περασμένο Ιούνιο, είχαν συγκροτήσει σπείρα που αρχικά εντόπιζε οικίες ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής. Στη συνέχεια, τα μέλη της προσποιούμενα τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, συντηρητές ανελκυστήρων ή ηλεκτρολόγους, έπειθαν τους ενοίκους να τους επιτρέψουν την είσοδο στην οικία τους, για να ελέγξουν υποτιθέμενη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος. Ένα από τα μέλη απασχολούσε, με διάφορα προσχήματα, το θύμα στον χώρο της κουζίνας, ενώ τα άλλα ερευνούσαν την οικία και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα και τιμαλφή.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες, που έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, διοχέτευαν άμεσα τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων. Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, καθώς και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς. Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δεκατέσσερις περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024