Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο φουλ οι μηχανές για SLA για την γ' αξιολόγηση το Σάββατο

Στο φουλ οι μηχανές για SLA για την γ’ αξιολόγηση το Σάββατο

«Φαίνεται ότι θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) το Σάββατο», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης με το κουαρτέτο με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη. Δημοσιονομικό περιθώριο 320 εκατ. ευρώ διαπιστώνουν για το 2018 κυβέρνηση και θεσμοί, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα 32 νησιά και προστασία επιδομάτων. Κρίσιμες και οι επαφές της Παρασκευής, με το μενού να περιλαμβάνει συντάξεις, επιδόματα, ΔΕΗ και ιδιωτικοποιήσεις.

«Φαίνεται ότι θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) το Σάββατο», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, συμφωνήθηκε με τους θεσμούς ότι υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο 320 εκατ. ευρώ για το 2018 από εξοικονόμηση δαπανών στο Δημόσιο, λόγω της «επισκόπησης των δαπανών».

Από αυτό το ποσό, τα 240 εκατ. ευρώ θα δοθούν για ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, ενώ τα 80 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση επιθυμεί να τα διαθέσει για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου από την 1η Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, το θέμα του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ στα 32 νησιά θα συζητηθεί εκ νέου το Σάββατο, κατά τις τελικές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς.

Σε ότι αφορά τα άλλα ζητήματα της σημερινής (Πέμπτη) ατζέντας στις επαφές με το κουαρτέτο για τα θέματα της υγείας ο υπουργός Α.Ξανθός είπε ότι σε γενικές γραμμές έχουν κλείσει τα ζητήματα που αφορούσαν το υπουργείο, χωρίς να παραλείψει να αναφέρει ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα «δευτερεύοντα θέματα που σχετίζονται με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» τα οποία, όπως είπε στη συνέχεια, αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, αλλά και το ωράριο λειτουργίας τους.

Το επόμενο ραντεβού των θεσμών ήταν με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Στ.Κοντονή, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στους πλειστηριασμούς και ειδικά σε εκείνους που αφορούν τα «κόκκινα» τραπεζικά δάνεια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε τις νομοθετικές αλλαγές που επήλθαν έτσι ώστε να είναι εφικτή η διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες τις οποίες έως τώρα αντιμετώπιζε η κυβέρνηση κατά την διεξαγωγή των πλειστηριασμών, μέσω της κλασικής οδού των Ειρηνοδικείων. Τέλος, ανέφερε ότι χθες ήδη ξεκίνησαν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι οποίοι και θα συνεχιστούν.

Επιδόματα και ΔΕΗ την Παρασκευή

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις των επικεφαλής των κλιμακίων των πιστωτών με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, με κύριο θέματα τα επιδόματα, καθώς και με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, με επίκεντρο τη ΔΕΗ και την ενέργεια.

Ειδικότερα το αναλυτικό πρόγραμα των επαφών με τους επικεφαλής των θεσμών έχει ως εξής:

10.30 Κοινωνική πρόνοια
11.30 Συντάξεις
12.30 Δημοσιονομική διαχείριση

14.00 Αγορές προϊόντων
15.00 Ιδιωτικοποιήσεις
16:00 Ενέργεια
17:30 Μεταφορές

Στόχος το Σάββατο να υπάρξει SLA

Το κλίμα πάντως που μεταδίδεται μέχρι σήμερα από ελληνικές διαπραγματευτικές πηγές είναι θετικό και όπως εξηγούν στις συναντήσεις εξετάζεται ένα προσχέδιο του Staff Level Agreement το οποίο εστάλη από τους δανειστές στην κυβέρνηση και στην συνέχεια επεστράφη στο κουαρτέτο με «κόκκινες σημειώσεις» στα σημεία της διαφωνίας.

Οι δανειστές έστειλαν εκ νέου τις παρατηρήσεις τους με το ποιες από τις ελληνικές ενστάσεις αποδέχονται και ποιες όχι και η συζήτηση πλέον γίνεται προκειμένου το Σάββατο να υπάρχει ένα πλήρες Staff Level Agreement.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024