Και ο Λούκα Μόντριτς στη λίστα των φοροφυγάδων
Μακραίνει η λίστα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο ισπανικό πρωτάθλημα και κατηγορούνται για φορολογική απάτη. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Μόντριτς είναι το νέο... κελεπούρι που ανακάλυψαν οι ισπανικές Αρχές, με τον κροάτη διεθνή να κατηγορείται για φορολογικές ατασθαλείες 870.728 ευρώ για τα δικαιώματα της εικόνας του τη διετία 2013-14.
Μακραίνει η λίστα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο ισπανικό
πρωτάθλημα και κατηγορούνται για φορολογική απάτη. Ο μέσος της Ρεάλ
Μαδρίτης, Λούκα Μόντριτς, είναι το νέο… κελεπούρι που ανακάλυψαν οι ισπανικές Αρχές, με
τον κροάτη διεθνή να κατηγορείται για φορολογικές ατασθαλείες 870.728
ευρώ για τα δικαιώματα της εικόνας του τη διετία 2013-14.
Την υπόθεση γνωστοποίησε επισήμως ισπανικό δικαστήριο, με τον διεθνή μέσο των «μερένγκες» και τον εκπρόσωπό του να μην επιθυμούν να σχολιάσουν κάτι επί του παρόντος. Η έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει επίσης τη σύζυγο του Μόντριτς και μια ανώνυμη εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο με την επωνυμία «Ivano S.A.R.L.»
Η δήλωση του αρμόδιου οργάνου αναφέρει ότι ο Μόντριτς υπέγραψε σύμβαση τον Δεκέμβριο του 2012, μεταβιβάζοντας τα δικαιώματα της εικόνας του στην εταιρεία «Ivano», από όπου έλαβε πληρωμές ύψους 552.485 ευρώ το 2013 και 729.000 ευρώ το 2014. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις δικαστικές αρχές, η χορηγός εταιρεία του παίκτη, Nike, κατέβαλλε στη συγκεκριμένη εταιρεία 729.000 ευρώ τα δύο αυτά χρόνια.
Η δικογραφία χαρακτηρίζει ως «ψεύτικη» την εταιρεία «Ivano», η οποία φέρεται να δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό τη διοχέτευση των δικαιωμάτων της εικόνας του παίκτη και την αποφυγή της καταβολής του φόρου.
Οι ισπανικές φορολογικές αρχές πρόσθεσαν ότι ζήτησαν από τα ισπανικά δικαστήρια να έρθουν σε επαφή με τις αρχές της Νήσου Μαν για να παραδώσουν λεπτομέρειες σχετικά με τους λογαριασμούς του Μόντριτς, εφόσον ανακαλύψουν την ύπαρξή τους, πράγμα που θα μπορούσε να αυξήσει το ποσό που ο παίκτης κατηγορείται για εξαπάτηση.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται καλύτερος» (vid)
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα του δικεφάλου για το φιλικό παιχνίδι με την Τβέντε (pic)
- Θρήνος στη Νότια Αφρική: Πέθανε ο Τζέιντεν Άνταμς που είχε παίξει σε τρία ματς του Μουντιάλ (vid)
- Συγκινεί ο προπονητής της Άννας-Μαρίας: «Θα συνέχιζε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, δεν πρόλαβε να ζήσει το όνειρο της»
- Λέουβεν – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία με «γκολάρα» του Αντρέ Λουίς και απώλειες (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442