Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πρώτο θέμα» στο Al Jazeera η πώληση όπλων στη Σ.Αραβία

«Πρώτο θέμα» στο Al Jazeera η πώληση όπλων στη Σ.Αραβία

Εκτενές ρεπορτάζ για το εμπόριο όπλων μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας φιλοξένησε το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, το οποίο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση πώλησης των 100.000 βλημάτων.

Εκτενές ρεπορτάζ για το εμπόριο όπλων μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας φιλοξένησε το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, το οποίο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση πώλησης των 100.000 βλημάτων.

Αυτή τη φορά, στο τηλεοπτικό στούντιο των εκπομπών «Inside Story», υπό τον τίτλο: «Πώς ρυθμίζεται το εμπόριο όπλων;», το δίκτυο παρουσίασε το ρεπορτάζ για τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.



Όπως αναφέρει το Al Jazeera, η συμφωνία ύψους 79 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν ικανή για να ξεσπάσει πολιτική διαμάχη στη χώρα μας, που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε αναμονή η διαδικασία πώλησης των όπλων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου κατηγορείται ότι δεν ακολουθεί σωστές διαδικασίες και συμπληρώνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ότι τοποθέτησε παράνομα έναν μεσίτη για να διαπραγματευτεί τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

Για το θέμα μίλησαν ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο εκπρόσωπος της «Εκστρατείας Κατά του Εμπορίου Όπλων» Andrew Smith και ο Pieter D. Wezeman από το σουηδικό ινστιτούτο SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute).

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε την ακύρωση της συμφωνίας, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Σαουδική Αραβία να χρησιμοποιήσει τα όπλα ενάντια στην Υεμένη.

Από την πλευρά του, ο κ. Wezeman υπογραμμίζει πως είναι πάγια τακτική της αραβικής χώρας να αγοράζει πολεμικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και σημείωσε πως δύο είναι τα πιθανά σενάρια για το ενδιαφέρον της Σ. Αραβίας για τον ελληνικό οπλισμό: να επιθυμεί να τα δώσει στην κυβέρνηση της Υεμένης, την οποία στηρίζει ή να τα διοχετεύσει στη Συρία.

Αυτή δεν ήταν η μόνη αναφορά του θέματος από το διεθνές δίκτυο, καθώς νωρίτερα είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του μέσου δημοσίευμα του Patrick Strickland με τον τίτλο: «Οργή για το σχέδιο της Ελλάδας να πουλήσει όπλα στη Σαουδική Αραβία».

Ο συντάκτης του άρθρου τόνιζε πως βαθαίνει η συγκεκριμένη υπόθεση πώλησης όπλων έχει εντείνει την πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα, ενώ σημειώνει πως η Σαουδική Αραβία είναι επικεφαλής του συνασπισμού που έχει κηρύξει πόλεμο στην Υεμένη.

Κλόκας Νίκος

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024