Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τζανακόπουλος: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

Σημαντική πρόοδος καταγράφεται στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημαντική πρόοδος καταγράφεται στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για το
κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα,
υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την
ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η ελληνική κυβέρνηση όπως έχει δεσμευτεί μετά την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου του 2017, «θα συνεχίσει με τεχνική επάρκεια και υπευθυνότητα τη μεγάλη προσπάθεια για την διαμόρφωση των συνθηκών ώστε από τον Αύγουστο του 2018 να μην είναι αναγκαία η στήριξη του επίσημου τομέα για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Ακριβώς στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε από χθες ο νέος κύκλος επαφών στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση. Διαπιστώθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει και πλέον όλες οι πλευρές συντείνουν στο ότι πολύ σύντομα θα γίνουν τα οριστικά βήματα ώστε να ολοκληρωθεί, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα νέων δημοσιονομικών μέτρων, η διαδικασία και να ενταθούν οι πολιτικές και τεχνικές συνομιλίες για τον οριστικό τερματισμό του προγράμματος».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, καθώς και στην επιτυχή πορεία του swap.

Οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες της δυτικής Αττικής

Σε ότι αφορά τώρα τις διαδικασίες αποκατάστασης στη Δυτική Αττική, τόνισε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί με τη συνδρομή του Υπουργείου Υποδομών, όλες οι αυτοψίες και η καταγραφή των ζημιών.

Τόνισε ότι χθες εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή του επιδόματος των 5.000 ευρώ στα νοικοκυριά και των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Σήμερα – όπως είπε – κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών έχουν ξεκινήσει να δέχονται τις αιτήσεις των πληγέντων στο Δημαρχείο της Μάνδρας, αλλά και στο ΚΕΠ της Νέας Περάμου.

Η καταβολή του έκτακτου επιδόματος στα νοικοκυριά προβλέπεται να αρχίσει εντός των επόμενων δύο ημερών ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσθετης αποζημίωσης των νοικοκυριών θα ακολουθήσει και η διαδικασία για την πρόσθετη αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν.

Για το σχέδιο αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής

Σε ό,τι αφορά το συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής , ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία την προηγούμενη Παρασκευή να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, για την πρωτοβουλία εκπόνησης ενός πενταετούς σχεδίου αντιπλημμυρικών έργων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ζήτησε την στήριξη της επιτροπής στο σχέδιο αυτό».

Αυτό το σχέδιο, πρόσθεσε, αλλά και μια συνολική δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση της περιοχής, θα συζητηθούν αναλυτικά με όλους τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς φορείς αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση σε έκτακτο αναπτυξιακό συνέδριο που θα διοργανώσει η Κυβέρνηση στην Ελευσίνα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024