Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο: Σε διαπραγματεύσεις οι εισαγγελικές αρχές με την HSBC για πρόστιμο

Βέλγιο: Σε διαπραγματεύσεις οι εισαγγελικές αρχές με την HSBC για πρόστιμο

Το παράδειγμα της Γαλλίας, η οποία πρόσφατα απέσπασε από την Τραπεζα HSBC 300 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται να ακολουθήσει το Βέλγιο, με αφορμή τη λεγόμενη λίστα Φαλσιανί. Βάσει πληροφοριών της L' Echo η εισαγγελία των Βρυξελλών έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την HSBC αναφορικά με το αδίκημα της φοροδιαφυγής για την οποία, θα μπορούσε να κριθεί ένοχη η κινεζοβρετανική τράπεζα μέσω της θυγατρικής της στη Γενεύη, κληθείσα να καταβάλλει υψηλό πρόστιμο.

Το παράδειγμα της Γαλλίας, η οποία πρόσφατα απέσπασε από την Τραπεζα HSBC 300 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται να ακολουθήσει το Βέλγιο, με αφορμή τη λεγόμενη λίστα Φαλσιανί – που στην ελληνική της εκδοχή είναι περισσότερο γνωστή ως λίστα Λαγκάρντ.

Η βελγική εφημερίδα L’ Echo δημοσιεύει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η εισαγγελία των Βρυξελλών έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την HSBC αναφορικά με το αδίκημα της φοροδιαφυγής για την οποία, θα μπορούσε να κριθεί ένοχη η κινεζοβρετανική Τράπεζα μέσω της θυγατρικής της στη Γενεύη.

Επί της ουσίας οι βέλγικες αρχές έχοντας υπόψη τους, μέσω της λίστας των πελατών της στη Γενεύη που δημοσιοποίησε ο άλλοτε υπάλληλος της Τράπεζας Ερβέ Φαλσιανί, ότι η HSBC είχε και Βέλγους πελάτες, αποφάσισαν να κινηθούν εναντίον της για συνέργεια στο αδίκημα της φοροδιαφυγής σε βάρος του βελγικού κράτους.

Η L’ Echo στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα μπορούσαν να καταλήξουν στην καταβολή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο κράτος, ενδεχόμενο που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη συναλλαγή στην ιστορία του Βελγίου.

Στην περίπτωση της Γαλλίας η HSBC κατέβαλε 300 εκατ. ευρώ για να σταματήσει η διαδικασία προσφυγής των αρχών στη Δικαιοσύνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024