Κυβέρνηση: Συμφωνία υπεγράφη με τον επίσημο πληρεξούσιο της Σ.Αραβίας
Για σκευωρία κατηγορούν κυβερνητικές πηγές την ΝΔ μετά τη συζήτηση στη Βουλή, καθώς, όπως τονίζουν, κατέρρευσε με πάταγο η ενορχηστρωμένη σκευωρία της ΝΔ σε βάρος της κυβέρνησης για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.
Για σκευωρία κατηγορούν κυβερνητικές πηγές την ΝΔ μετά τη συζήτηση στη Βουλή, καθώς, όπως τονίζουν, κατέρρευσε με πάταγο η ενορχηστρωμένη σκευωρία της ΝΔ σε βάρος της κυβέρνησης για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.
Προσθέτουν δε, πως βασικός στόχος της ΝΔ ήταν να δημιουργήσει την εντύπωση σκανδάλου στην προσπάθειά της να αλλάξει τη συζήτηση από τα πραγματικά σκάνδαλα (Paradise Papers, Siemens, ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ).
Ακόμη οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», καθώς αποδείχτηκε ότι ο φερόμενος ως μεσάζοντας, Β. Παπαδόπουλος, ήταν ο επίσημα πληρεξούσιος από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας να υπογράψει εκ μέρους της μία διακρατική συμφωνία (G2G) και όχι εμπορική συμφωνία με την ελληνική πλευρά.
Επίσης, αναφέρεται, αποδείχτηκε ότι η ελληνική πλευρά υπέγραψε διακρατική συμφωνία με τον επίσημα πληρεξούσιο της Σαουδικής Αραβίας.
Διακρατική συμφωνία σημαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι τα χρήματα καταβάλλονται από κρατικό λογαριασμό σε κρατικό λογαριασμό, άρα δεν υπάρχει μεσολάβηση ή προμήθεια τρίτων.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).