Η τσεχική φίρμα προετοιμάζεται από καιρό για την ηλεκτρική μετάβαση που προιωνίζεται στην αυτοκινητοβιομηχανία, έχοντας ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να λανσάρει πέντε αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2025.

Η αρχή ωστόσο θα γίνει αρκετά νωρίτερα και συγκεκριμένα από το 2020 οπότε και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να βγει από τις γραμμές παραγωγής του Mlada Boleslav, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την τσεχική φίρμα.

«Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς που το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Skoda θα κατασκευάζεται στην Τσεχία. Η απόφαση αυτή αποτυπώνει τη δέσμευση του Ομίλου και την εμπιστοσύνη του στο δυναμικό της Skoda. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον τόσο της Skoda όσο και της Τσεχίας ως χώρας παραγωγής αυτοκινήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Skoda, Bernhard Maier.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου, αν και προς το παρόν η Skoda δεν έχει προβεί σε διευκρινίσεις, η εικόνα βάσει της οποίας επέλεξε να κοινοποιήσει το χρονοδιάγραμμα των ηλεκτρικών της σχεδίων, αποτυπώνει το πρωτότυπο SUV Vision E Concept.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτότυπο μοντέλο το οποίο αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης της Σαγκάης την περασμένη άνοιξη, και επανήλθε βελτιωμένο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, εκτός από τον coupe SUV σχεδιασμό του, διέθετε δύο ηλεκτρικά μοτέρ υποσχόμενο συνδυαστική ισχύ 306 ίππων, μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα και ηλεκτρική αυτονομία 500 χλμ.

Σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική όπου θα βασιστεί, είναι η γνωστή MEB, η οποία θα αποτελέσει εφαλτήριο για πολλά ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου VW, ξεκινώντας από το 2020.

Επίσης, εκτός από την έλευση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου το 2020, η Skoda έχει ήδη ανακοινώσει την κατασκευή του πρώτου plug-in υβριδικού της μοντέλου από το 2019 το οποίο θα έχει ως αφετηρία το Superb.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας