Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρτόπουλος: Θα ανταποκριθούμε καλύτερα στο 2ο παράθυρο

Σκουρτόπουλος: Θα ανταποκριθούμε καλύτερα στο 2ο παράθυρο

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ευχαρίστησε τους 16 παίκτες που έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εθνική ομάδα, με Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά τις δύο νίκες για την εθνική, ο Ομοσπονδιακός προπονητής εξέφρασε την προσδοκία πως στο δεύτερο παράθυρο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ανταποκριθεί καλύτερα.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ευχαρίστησε τους 16 παίκτες που έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εθνική ομάδα, με Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά τις δύο νίκες για την εθνική, ο Ομοσπονδιακός προπονητής εξέφρασε την προσδοκία πως στο δεύτερο παράθυρο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ανταποκριθεί καλύτερα.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη επί του Ισραήλ:

«Ολοκληρώσαμε πετυχημένα τα πρώτα δύο ματς. Το Ισραήλ έπαιξε ματς απ ζώνες και είχαμε χρόνο για να προετοιμαστούμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Στα πρώτα 3-4 λεπτά είχαμε νευρικότητα, αλλά μετά βρήκαμε ισορροπία και δεν είχαμε πρόβλημα. Δεν ήμασταν καλοί στο αμυντικό transition, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη πως είναι μια νέα ομάδα, με λίγο χρόνο προετοιμασίας και ένα ταξίδι 12 ωρών από την Αγγλία. Ήταν ένα πολύ ωραίο απόγευμα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μας, χρησιμοποιήσαμε 16 παίκτες και τα καταφέραμε. Ήταν απόλαυση για μένα. Από την πρώτη ημέρα είδα στα πρόσωπα των παιδιών τη χαρά και τη θέληση. Το αποτέλεσμα των δύο αγώνων ήταν πολύ θετικό. Η νίκη επί της Μ. Βρετανίας ήταν πολύ σημαντική. Πιστεύω πως στο δεύτερο παράθυρο θα ανταποκριθούμε καλύτερα, άσχετα ποιος θα έρθει, γιατί ο βασικός κορμός υπάρχει.

Περιμέναμε ότι θα υπήρχε καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και ευχαριστούμε τον κόσμο. Μακάρι και τα δύο επόμενα ματς να γίνουν στην Κρήτη. Αν το παιχνίδι ήταν 1-2 ώρες αργότερα, είμαι βέβαιος πως θα ήταν κατάμεστο το γήπεδο».

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που με τους 8 πόντους του στα 3 πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου έδωσε το έναυσμα για το θετικό αποτέλεσμα, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τελειώσαμε αυτά τα δύο παιχνίδια παίρνοντας μια ακόμη καλή νίκη. Αυτό που κρατώ είναι η νίκη και η προσπάθεια που κάναμε στην άμυνα. Κάναμε βέβαια πολλά λάθη και χάσαμε σουτ και λέι απ, αλλά είναι λογικό να υπάρχει άγχος γιατί είμαστε νέα ομάδα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Ο Νικ Καλάθης δεν συμμετείχε στο ματς με τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ήταν αυτός που έκανε όμως τη διαφορά απέναντι στο Ισραήλ για την εθνική.

Ο διεθνής γκαρντ δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι για εμάς. Παλέψαμε και τα παιδιά έπαιξαν εξαιρετικά. Πετύχαμε το στόχο μας, κάναμε το 2-0. Κάθε φορά που φοράω τη φανέλα αυτή και εκπροσωπώ τη χώρα μου είναι μια τιμή και θέλω να το κάνω όσο περισσότερο μπορώ Είναι μεγάλη σεζόν, αλλά εμείς είμαστε ευλογημένοι που παίζουμε μπάσκετ».

Ο Χάρης Γιαννόπουλος είπε, αφού πρώτα είχε σημειώσει 13 πόντους κόντρα στο Ισραήλ: «Το πιο σημαντικό είναι πως κάναμε το 2Χ2. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, αλλά όλοι καταλαβαίνουν πως αυτό ήταν το πιο σημαντικό για εμάς. Από αύριο θα καταλαβαίνουμε αυτή την εμπειρία και θα καταλαβαίνουμε τι σημαίνει η Εθνική. Το πιο σημαντικό ήταν να ανταπεξέλθουμε στο άγχος. Για εμάς ήταν πρωτόγνωρη. Κάναμε μια σπουδαία νίκη στην Αγγλία και αξίζουμε όλοι συγχαρητήρια. Έχουμε ένα έξτρα χρέος να σώσουμε μια γενιά. Αξίζουν οι μικροί να παίζουν σε υψηλό επίπεδο και αν δεν το καταφέρουμε ο κόσμος θα έχει χρόνια να δει την Εθνική. Έτσι, κάναμε το πρώτο βήμα».

Ο Δημήτρης Μαυροειδής αισθάνθηκε δικαιωμένος που αγωνίστηκε στην εθνική: «Τι να πρωτοπώ; Όσον αφορά εμένα δεν πίστευα ότι θα ξαναπαίξω μπάσκετ και έπαιξα στην Εθνική. Είναι δικαίωση και τιμή για μένα. Σίγουρα για την ομάδα είναι κάτι περίεργο. Εγώ δεν το είχα ζήσει. Ανταποκριθήκαμε καλά. Είχαμε άγχος και θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Είναι μια καλή αρχή. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Εμείς θα δίνουμε ό,τι έχουμε. Προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θα τα δίνουμε όλα για την Εθνική».

Εξαιρετικός, με 11 πόντους συνεισφορά, ήταν και ο Ντούσαν Σάκοτα, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να τονίζει: «Το πιο σημαντικό είναι πως κάναμε το 2Χ2. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, αλλά όλοι καταλαβαίνουν πως αυτό ήταν το πιο σημαντικό για εμάς. Από αύριο θα καταλαβαίνουμε αυτή την εμπειρία και θα καταλαβαίνουμε τι σημαίνει η Εθνική. Το πιο σημαντικό ήταν να ανταπεξέλθουμε στο άγχος. Για εμάς ήταν πρωτόγνωρη. Κάναμε μια σπουδαία νίκη στην Αγγλία και αξίζουμε όλοι συγχαρητήρια. Έχουμε ένα έξτρα χρέος να σώσουμε μια γενιά. Αξίζουν οι μικροί να παίζουν σε υψηλό επίπεδο και αν δεν το καταφέρουμε ο κόσμος θα έχει χρόνια να δει την Εθνική. Έτσι, κάναμε το πρώτο βήμα».

Ο Νίκος Γκίκας ήταν συγκινημένος: «Νομίζω είναι ειδική περίπτωση. Το εθνόσημο είναι ίδιο, αλλά η διαδρομή διαφέρει. Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας που ξεκινήσαμε από μικροί σε χαμηλές κατηγορίες και φτάσαμε να παίξουμε στην Εθνική ανδρών, έτσι όπως παίξαμε. Δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε. Αυτή την ατμόσφαιρα δεν το είχα ξαναζήσει ποτέ. Το να παίζεις για τη χώρα σου στη χώρα σου είναι κάτι σπουδαίο και ευχαριστώ το Θεό που κατάφερα να το ζήσω. Τη φανέλα αυτή δεν θα τη δώσω σε κανέναν. Γνωριζόμαστε οι πιο πολύ. Είμαστε μια μεγάλη παρέα, ξέρουμε που βρισκόμαστε. Το κλίμα είναι ιδανικό και είμαστε μια μεγάλη παρέα».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024