Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σε θέσεις μάχης Τσίπρας – Μητσοτάκης για τον Καμμένο
Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει το παρών σε μια τέτοια συζήτηση στη Βουλή για να παράσχει κάλυψη στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, προσθέτει παρά αφαιρεί βέλη στη φαρέτρα της ΝΔ

Σε θέσεις μάχης Τσίπρας – Μητσοτάκης για τον Καμμένο

Μετωπική σύγκρουση αναμένεται να σημειωθεί στη Βουλή τη Δευτέρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και την κάλυψη που παρέχει ο πρωθυπουργός στον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση.

Μετωπική σύγκρουση αναμένεται να σημειωθεί στη Βουλή τη Δευτέρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού
της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία
πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και την κάλυψη που παρέχει ο
πρωθυπουργός στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Σε θέσεις μάχης Τσίπρας – Μητσοτάκης για τον Καμμένο

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει το παρών σε μια τέτοια συζήτηση στη Βουλή για να παράσχει κάλυψη στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, προσθέτει παρά αφαιρεί βέλη στη φαρέτρα της ΝΔ.

Έτσι, τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επικεντρωθούν στον πρωθυπουργό, που εκ των πραγμάτων βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς αναγκάζεται να υπερασπιστεί για άλλη μια φορά τις επιλογές και τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου για ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, υπό το φως και των εγγράφων που έχουν δημοσιοποιηθεί για την υπόθεση, ο Νίκος Φίλης και η ομάδα των «53+», καθώς και οι Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Κυρίτσης και Νίκος Ξυδάκης έχουν λάβει σαφείς αποστάσεις από την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία μέσω μεσάζοντα.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της συζήτησης, δύο είναι τα κεντρικά ερωτήματα, που θα τεθούν στην συζήτηση στη Βουλή: πρώτον, γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να πωλήσει πολεμικό υλικό στη Σαουδική Αραβία, η οποία έχει εμπλεκεί σε γενοκτονία στην Υεμένη και δεύτερον, γιατί μεθοδεύτηκε η πώληση μέσω μεσάζοντα (ο οποίος επιπλέον δεν είχε οριστεί ως εκπρόσωπος της Σ.Αραβίας) αντί μιας διακρατικής συμφωνίας.

Εν τω μεταξύ, η ΝΔ προανήγγειλε και άλλες αποκαλύψεις για την υπόθεση. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε λόγο για συναντήσεις του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου στο υπουργείο Αμυνας.

Σε ό,τι αφορά τα απόρρητα έγγραφα, η Μαρία Σπυράκη αναρωτήθηκε: «Τι έχει να κρύψει η κυβέρνηση και δεν θέλει να δουν οι βουλευτές, έγγραφα που αφορούν αγοραπωλησία 66 εκατομμυρίων ευρώ;»

Εν τω μεταξύ την έντονη αντίδραση του υπουργού Άμυνας προκάλεσε τηλεοπτικό σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ερωτήματα για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και με το χρονικό της υπόθεσης.

Σε ανάρτησή του, ο Πάνος Καμμένος αποκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Κούλη»:

Παράλληλα, σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αλλά υπάρχουν έγγραφα, που δείχνουν πως το υπουργείο Άμυνας επεδίωκε οπωσδήποτε τη συνεργασία με τον επιχειρηματία Παπαδόπουλο, τον οποίο αποκάλεσε «τρόφιμο» του υπουργείου Άμυνας.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, που προσπαθεί για άλλη μια φορά να προστατέψει την κυβέρνησή του από κατάρρευση, παραβλέποντας την τοξική σχέση που έχει αναπτυχθεί με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, αναμένεται να χαρακτηρίσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης «σκανδαλολογία».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Β.Παπαδόπουλος δεν ενήργησε ως μεσάζοντας αλλά ως ο εκπρόσωπος που όρισε επισήμως η Σαουδική Αραβία.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, πάντως, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να αποφασίσει να αναζητήσει διέξοδο από την υπόθεση, που θολώνει τη θετική εικόνα της διανομής του κοινωνικού μερίσματος, ανακοινώνοντας το «πάγωμα» ή την ακύρωση της συμφωνίας πώλησης των βλημάτων.

H.K.

in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024