Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Θα ψηφίσουμε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος

Μητσοτάκης: Θα ψηφίσουμε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος

«Θα ψηφίσουμε γιατί οι πολίτες έχουν ανάγκη και την ελάχιστη βοήθεια» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή.

«Θα ψηφίσουμε γιατί οι πολίτες έχουν ανάγκη και την ελάχιστη βοήθεια» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή.

«Αφού διαλύσατε την οικονομία έρχεστε να πανηγυρίσετε γιατί ξεπεράσατε τους στόχους που είχατε θέσει για το πλεόνασμα και θα γυρίσετε κάτι στους πολίτες. Δουλειά σας είναι να διεκδικείται μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε όταν είναι μεγαλύτερα από αυτά που έχετε συμφωνήσει. Γιατί αυτό αδυνατίζει απολύτως κάθε προσπάθεια στο μέλλον να μειωθεί το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος και κάνει τη δουλειά όλων μας πιο δύσκολη για τη διευθέτηση του χρέους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα ψέματα που λέει το οικονομικό επιτελείο, τοποθέτηση που εξόργισε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που του απάντησε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση αναφέρει ότι μοιράζει «1,4 δις ευρώ ενώ μόνο τα 720 είναι κοινωνικό μέρισμα, τα υπόλοιπα είναι αναγκαστική επιστροφή στους συνταξιούχους, λέει ότι το πλεόνασμα προέρχεται από την ανάπτυξη ενώ οι προβλέψεις για την ανάπτυξη συνεχώς αναθεωρούνται προς τα κάτω, ανακοινώνει ότι υπάρχει μείωση ανεργίας παρόλο που μόνο οι θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώνονται δραματικά για να αυξηθούν αυτές τις μερικής και τέλος θεωρεί ότι πέτυχε υπέρβαση στόχου εξαιτίας του περιορισμού της διαφθοράς και περιορισμού της φοροδιαφυγής, γεγονός που σύμφωνα με τα στοιχεία δεν ισχύει».

Την ακραία φτώχεια δεν την καταπολεμάς με πρόσκαιρα επιδόματα αλλά με δουλειές που έρχονται με επενδύσεις που εσείς τις διώχνετε, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν ανάγκη και την ελάχιστη βοήθεια. Εμείς κάναμε τη δική μας πρόταση, που περιλαμβάνει να δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους, στους δικαιούχους ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους και κλιμακωτή μείωση του ΕΚΑΣ. Το λάθος στην πολιτική, όταν παίρνεις πέντε και δίνεις πίσω το ένα, είναι ακριβώς ότι παίρνεις πέντε. Να ζητήσετε συγγνώμη από τους πολίτες που τους παίρνετε τα πέντε και από τους χιλιάδες ανέργους».

«Οι πολίτες δεν εξαπατώνται πια» είπε αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα και συνέχισε: «Σας γνωρίζουν και καμία πρόσκαιρη παροχή δεν θα αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή, με το σχέδιο της ΝΔ, η Ελλάδα μπορεί να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης, με λιγότερους φόρους, λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερες δουλειές».

Καταδίκη Καμμένου

«Ο Καμμένος καταδικάστηκε για την προτροπή του να λιντσάρουν στην Χαλκιδική έναν πολίτη. Τα υπόλοιπα για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου θα τα πούμε την Πέμπτη που μας έρχεται στη Βουλή. Δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη συζήτηση ούτε για τον Καμμένο ούτε για εσάς που τον καλύπτεται σιωπώντας επί εβδομάδες παρά τις διαρκείς αποκαλύψεις σε βάρος του υπουργού σας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με την καταδίκη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου

Καταστροφή στη Δυτική Αττική

Αναφερόμενος στις καταστροφικές πλημμύρες στην Δυτική Αττική ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν θα κάνουμε αυτά που θα κάνετε εσείς αν ήσασταν αντιπολίτευση ούτε αυτά που κάνατε όταν ήσασταν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες για το τι δεν κάνατε τα τρία χρόνια που κυβερνάται και για το τι δεν έκανε η περιφέρεια που διοικείται από το Σεπτέμβριο του 2014.

»Γιατί το σχέδιο διαχείρισης πλημμυρών δεν ολοκληρώθηκαν; Γιατί η περιφέρεια δεν δρομολόγησε έργα που είχαν δρομολογηθεί και που υπήρχαν εγκεκριμένοι πόροι και μελέτες; Λέει αλήθεια η κ. Δούρου ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει το έργο διευθέτηση του ρέματος της Αγ. Αικατερίνης γιατί δεν είχε τις εγκρίσεις των υπηρεσιών; Εγώ καταθέτω στα πρακτικά εγκρίσεις των υπηρεσιών από τις 2 Ιουλίου 2014.

»Είκοσι νεκροί και καμία παραίτηση. Η αρμόδια περιφερειάρχης προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του εαυτού της και τονίζει ότι θα δεχθεί τις ευθύνες εφόσον τις αποδώσει η δικαιοσύνη. Να την ενημερώσω ότι όταν αποδίδει ευθύνες η δικαιοσύνη είναι ποινικές και θα τις αναλάβει θέλει δεν θέλει.

in.gr

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024