Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σε προστατευμένο περιβάλλον η επίσκεψη Τσίπρα στη Δ. Αττική

Σε προστατευμένο περιβάλλον η επίσκεψη Τσίπρα στη Δ. Αττική

Ενώ η Δυτική Αττική εξακολουθεί να μετρά τις πληγές της από τις φονικές πλημμύρες, κυβέρνηση και περιφερειάρχης Αττικής περιέρχονται σε όλο και πιο δύσκολη θέση.

Ενώ η Δυτική Αττική εξακολουθεί να μετρά τις πληγές της από τις φονικές πλημμύρες, κυβέρνηση και περιφερειάρχης Αττικής περιέρχονται σε όλο και πιο δύσκολη θέση.
Νιώθοντας την πολιτική πίεση, μετά και τις επιτόπιες επισκέψεις Μητσοτάκη-Γεννηματά, ο Αλέξης Τσίπρας υποχρεώθηκε στην ουσία από τις εξελίξεις να μεταβεί και εκείνος στον τόπο της τραγωδίας χθες το απόγευμα – πριν πετάξει για το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και τη σημερινή Κοινωνική Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Πρωθυπουργός επέλεξε, ωστόσο, να επισκεφθεί ένα απολύτως προστατευμένο περιβάλλον – καίτοι στο μήνυμά του στο Twitter έγραψε πως κατέβηκε «δίπλα στους κατοίκους»: μαζί με τους δύο υπουργούς που τον συνόδευσαν (Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας) και την περιφερειάρχη Αττική προτίμησαν την ασφάλεια της (κλειστής) εθνικής οδού και του κέντρου επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα.
Στο στόχαστρο της κριτικής εξακολουθεί να βρίσκεται, όμως, η κυρία Δούρου, καθώς η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε συσκέψεις για την αντιπλημμυρική προστασία μόλις 10 μέρες πριν από την καταστροφή. Επιπλέον, χρειάστηκε η παρουσία του Πρωθυπουργού για να κατέβει αυτοπροσώπως η περιφερειάρχης στον τόπο της καταστροφής, μολονότι στις πυρκαγιές του καλοκαιριού απηύθυνε τηλεοπτικές και διακομματικές εκκλήσεις ηρεμίας…
Αλλά και τρία χρόνια νωρίτερα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ακόμη ανέλθει στην εξουσία και η ίδια δεν ήταν περιφερειάρχης, στις πλημμύρες των δυτικών συνοικιών της Αττικής, δήλωνε μεγαλόστομα πως θα χρειαστεί μόλις έξι μήνες για να ολοκληρώσει τα αντιπλημμυρικά έργα, εάν εκλεγεί. Τελικά εξελέγη και απλώς δήλωσε τότε πως «οι πολίτες και οι περιουσίες τους δεν θα κινδύνευαν από μία απλή βροχή».
Η περιφερειάρχης Αττικής προχώρησε πάντως στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο προκειμένου να αναζητηθούν – όπως είπε – ευθύνες για την τραγωδία.

in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024