Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δύο άνδρες αναζητούν οι πυροσβέστες στη Δυτική Αττική

Δύο άνδρες αναζητούν οι πυροσβέστες στη Δυτική Αττική

Βιβλική ήταν η καταστροφή στις περιοχές της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από την κακοκαιρία το πρωί της, με 15 νεκρούς και καταστροφές εκατομμυρίων ευρώ σε κατοικίες και υποδομές. Σε εξέλιξη οι έρευνες για δύο άνδρες.

Δύο άνδρες αναζητούν οι πυροσβέστες που συνεχίζουν να επιχειρούν στις περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Γεφυράκι Νέας Περάμου σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό ενός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της καταστροφής βρισκόταν στο υπόγειο διαμέρισμά του.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν την απάντληση των υδάτων, της λάσπης και των λοιπών υλικών, ελπίζοντας να μην αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων από την πρωτοφανή καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Αττική.

Παράλληλα, τις πρώτες πρωινές ώρες δηλώθηκε στις Αρχές ότι αγνοείται ένας άνδρας ο οποίος έκανε το δρομολόγιο στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θήβας και δεν είχε επικοινωνία με τους οικείους του μετά την κακοκαιρία.

Στη Δυτική Αττική εξακολουθούν να βρίσκονται 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να τραβήξουν τα νερά από τα πλημμυρισμένα σπίτια και να απομακρύνουν τα οχήματα και τα αντικείμενα από τους δρόμους και τα σπίτια των κατοίκων.

Εικόνες… Αποκάλυψης

Εικόνες Βιβλικής καταστροφής άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές της Δυτικής Αττικής, με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει τους 15 νεκρούς και 21 τραυματίες.

Συγκεκριμένα, στην Μάνδρα πέντε γυναίκες και δεκα άνδρες έχασαν τη ζωή τους σε πλημμυρισμένα σπίτια και άλλους χώρους, ενώ δύο εξ αυτών ανασύρθηκαν από τις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου.

Από τους τραυματίες, μία γυναίκα είναι διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριασίου νοσοκομείου, μια οδηγήθηκε στην πνευμονολογική κλινική, μία στην ορθοπεδική και τρεις γυναίκες και τρεις άντρες στην Α΄ παθολογική κλινική, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Οι πυροσβέστες επιδόθηκαν από την πρώτη στιγμή σε έναν αγώνα δρόμου για να ανταποκριθούν σε εκατοντάδες κλήσεις που γίνονταν από πολίτες που είτε είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους, είτε είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια τους.

Πολλοί κάτοικοι της Μάνδρας αναγκάστηκαν να ανέβουν πάνω σε φορτηγά, λεωφορεία ή ταράτσες για να σωθούν από τα ορμητικά νερά.

Δύο σοροί δεν έχουν αναγνωριστεί

Έως τις πρώτες πρωινές ώρες, από τους 14 νεκρούς είχαν αναγνωριστεί οι δώδεκα και απέμεναν δύο άνδρες που δεν είχαν ταυτοποιηθεί από συγγενείς.

Τελευταία αναγνωρίστηκε από τους οικείους του, η σορός του άτυχου άνδρα, που εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν παραλίας Ελευσίνας στη θέση «Αμερικανική προβλήτα».

Πρόκειται για ένα 47χρονο οδηγό φορτηγού οχήματος που, με το βυτιοφόρο του, είχε φορτώσει καύσιμα από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ προκειμένου να τα μεταφέρει στο Καρπενήσι.

Ο 47χρονος εγκλωβίστηκε λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Μάνδρας και στην προσπάθεια του να διαφύγει από το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Η σορός του εντοπίστηκε στην παραλία της Ελευσίνας από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το λιμενικό σώμα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Επί ποδός οι Αρχές

Από την στιγμή που ξέσπασε η θεομηνία, το κέντρο της Πυροσβεστικής έλαβε συνολικά 660 κλήσεις, που οι 450 αφορούσαν σε αντλήσεις και οι 210 για παροχή βοήθειας.

Κατά την διάρκεια της νύχτας η Αστυνομία είχε αυξημένες περιπολίες ιδιαίτερα στην περιοχή της Μάνδρας, για να προλάβει τυχόν πλιάτσικο, αλλά όλα κύλησαν ήσυχα.

Η αυξημένη επιτήρηση θα συνεχιστεί στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο των συνεργείων και να επανέλθει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές, με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Απογοητευτική είναι η εικόνα των δρόμων στην Μάνδρα και την Ν. Πέραμο παρά τις ακατάπαυστες ενέργειες των σωστικών συνεργείων, ενέργειες τις οποίες δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες και η νύκτα, ενώ τίθεται ζήτημα ασφαλείας για τους τυχόν επιζώντες εγκλωβισμένους , όπως επισημαίνει η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφερείας, Γιάννα Τσούπρα.

Για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων επιλήφθηκαν οι δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας, ο δεύτερος δε με τρόφιμα και νερά που προμηθεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Τέλος η Τοπική Αυτοδιοίκηση φρόντισε και για την διανυκτέρευση των πληγέντων που αδυνατούσαν να κοιμηθούν στο σπίτι τους.

Διαβάστε εδώ το χρονικό της τεράστιας καταστροφής στις περιοχές της Δυτικής Αττικής

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024