Μητσοτάκης: Πολιτική αλλαγή για να τελειώσει η λιτότητα
Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπει ένα οριστικό τέλος στον κύκλο της λιτότητας και να αποκατασταθεί η θέση της Ελλάδας ως ενός αξιόπιστου εταίρου στην Ευρώπη, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μιλώντας Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο.
Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπει ένα οριστικό τέλος στον κύκλο της λιτότητας και να αποκατασταθεί η θέση της Ελλάδας ως ενός αξιόπιστου εταίρου στην Ευρώπη, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μιλώντας Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο.
«Η λιτότητα έχει παρατραβήξει στην Ελλάδα και η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μου είναι να αποκαταστήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και μια λειτουργική δημόσια διοίκηση. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να αναλάβω την πλήρη ιδιοκτησία μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας που θα εφαρμοστεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα» ανέφερε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «προχώρησε σε μια συνειδητή επιλογή να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη της Ελλάδας και να προσθέσει ένα αχρείαστο βάρος στην πραγματική οικονομία προκειμένου να αφήσει άθικτο το Δημόσιο τομέα. Αυτή ήταν μια καταστροφική επιλογή, που δέχθηκαν δυστυχώς και οι πιστωτές μας, χωρίς να λάβουν υπόψη τον αντίκτυπο που θα είχε αυτή στην πραγματική οικονομία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην κοινωνική συνοχή».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως το κόμμα του είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα που διαθέτει ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την εποχή μετά το τέλος του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Και το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει «συζητήσεις για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για τη μείωση του φορολογικού βάρους της μεσαίας τάξης, για την βελτίωση της εκπαίδευσης, για την ασφάλεια στις γειτονιές και για την εξασφάλιση σε όσους έχουν ανάγκη ενός προστατευτικού κοινωνικού διχτυού».
Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστροφα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε πως η ασφάλεια των συνόρων πρέπει να είναι ευθύνη της Ευρώπης. «Δεν μπορώ να δεχθώ είναι το γεγονός ότι τα νησιά μας μετατρέπονται σε μόνιμους καταυλισμούς προσφύγων με τους αριθμούς των μεταναστών και των προσφύγων να ξεπερνούν κατά πολύ τη χωρητικότητά τους».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα