Επιδομή εναντίον τζιχαντιστών της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ η οποία
πρόσκειται στην αλ Κάιντα, πραγματοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ,
αφήνοντας πίσω πολλούς νεκρούς.

Η επιχείρηση, η οποία εκτυλίχθηκε περί τις 15:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), σε μια περιοχή περίπου 160 χιλιόμετρα δυτικά του Μογκαντίσου, διεξήχθη σε συντονισμό με την ομοσπονδιακή σομαλική κυβέρνηση, διευκρίνισε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση η οποία είναι αρμόδια για την Αφρική (AFRICOM).

Ο αμερικανικός στρατός «θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει εξουσιοδοτηθεί και θεωρεί κατάλληλα» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συγκεκριμένα για να «πλήττει τους τρομοκράτες, τα στρατόπεδα εκπαίδευσής τους και τα καταφύγιά τους στη Σομαλία, στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η AFRICOM σε ανακοίνωσή της.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι διεξήγαγαν δύο αεροπορικές επιδρομές εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην επικράτεια της Σομαλίας, στην πρώτη τέτοια επιχείρηση αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε τον Μάρτιο το Πεντάγωνο να εξαπολύει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις—αεροπορικές ή/και χερσαίες—για να υποστηρίξει τη σομαλική κυβέρνηση.

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας