Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Ο Τραμπ έφυγε η Μελάνια όμως έμεινε

Κίνα: Ο Τραμπ έφυγε η Μελάνια όμως έμεινε

Αν και ο Τραμπ αναχώρησε από το Πεκίνο για το Βιετνάμ, για να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο των χωρών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού (APEC), η σύζυγός του Μελάνια παρέμεινε στην κινεζική πρωτεύουσα για να την απολαύσει πλέον ως τουρίστρια και όχι ως Πρώτη Κυρία.Είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα πάντα που φιλοξενούνται σε ζωολογικό κήπο και να επισκεφθεί το Μέγα Σινικό Τείχος.

Αν και ο Τραμπ αναχώρησε από το Πεκίνο για το Βιετνάμ, για να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο των χωρών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού (APEC), η σύζυγός του Μελάνια παρέμεινε στην κινεζική πρωτεύουσα για να την απολαύσει πλέον ως τουρίστρια και όχι ως Πρώτη Κυρία.

Είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα πάντα που φιλοξενούνται σε ζωολογικό κήπο και να επισκεφθεί το Μέγα Σινικό Τείχος.

Στον Ζωολογικό Κήπο του Πεκίνου το 47χρονο πρώην μοντέλο τάισε ένα γιγάντιο πάντα ονόματι Γκου Γκου και πληροφορήθηκε για την διατροφή του και την εκπαίδευσή του. Έπειτα χαιρέτησε μια ομάδα μαθητών που την υποδέχτηκαν με κινεζικά και αμερικανικά σημαιάκια και τους μοίρασε λούτρινους αετούς αφού της τραγούδησαν ένα παραδοσιακό κινεζικό τραγούδι στον χώρο που φιλοξενούνται τα πάντα.

«Σας ευχαριστώ πολύ», τους είπε.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στη συνέχεια υπέγραψε φωτογραφία με πάντα όπου έγραψε το εξής: «Ευχαριστώ τον Ζωολογικό Κήπο του Πεκίνου! Ήταν τέλειο που συνάντησα τον Γκου Γκου! Μελάνια Τραμπ».

Περπάτησε σε τμήμα του Σινικού Τείχους

Αργότερα το μεσημέρι, περπάτησε σε τμήμα του Σινικού Τείχους, το μήκος του οποίου ξεπερνά τα 20.000 χλμ και το οποίο είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Εκεί οι αρχές της Κίνας ξεναγούν συχνά τους επισκέπτοντες την χώρα επικεφαλής κρατών και τις συζύγους τους.

Όπως συνέβη και με προηγούμενες Πρώτες Κυρίες, η Μελάνια έχει εκμεταλλευτεί αυτή την ιδιότητά της για να προωθήσει σκοπούς όπως η πρόληψη του παιδικού εκφοβισμού και η καταπολέμηση της επιδημίας οπιοειδών στις ΗΠΑ.

Την Πέμπτη, συνοδευόμενη από την Πενγκ, η Μελάνια παρακολούθησε πολιτιστική παράσταση, ζωγράφισε πάντα μαζί με τους μαθητές ενός δημοτικού σχολείου και συμμετείχε σε μαθήματα μαγειρικής.

Πολλοί από τους χρήστες του Weibo, του αντίστοιχου Twitter της Κίνας, εξήραν την κομψότητα και τις στυλιστικές επιλογές της καθώς και τις πολιτιστικές της ευαισθησίες.

Οι εμφανίσεις της Πρώτης Κυρίας

Στην Κίνα, η Μελάνια έκανε εμφανίσεις κυρίως με αυστηρά παλτό και σκούρα φορέματα από τους σχεδιαστές Dolce & Gabbana και Alexander McQueen, σε αντίθεση με το φούξια φόρεμα διά χειρός Delpozo και τις μπλε ελεκτρίκ γόβες στιλέτο που φορούσε κατά την άφιξή της στη Νότιο Κορέα λίγες μέρες νωρίτερα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες του Weibo ομολογούν ότι προτιμούν την δική τους Πρώτη Κυρία, η οποία στο διαδίκτυο αναφέρεται συχνά ως «Μαμά Πενγκ».

Τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αστυνομεύονται πιο αυστηρά απ’ό,τι συνήθως στη διάρκεια σημαντικών πολιτικών γεγονότων και το αρνητικό ή ευαίσθητο περιεχόμενο είτε απομακρύνεται, είτε μπλοκάρεται άμεσα από τους υπεύθυνους για την λογοκρισία στο Ίντερνετ.

Καθώς αναχωρούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μήνυμα ότι επόμενος σταθμός της συζύγου του θα είναι η Αλάσκα όπου θα «επισκεφθεί τους ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ μας στρατιώτες».

Πάντως, η κόρη και σύμβουλος του Τραμπ, η Ιβάνκα, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στην Κίνα, δεν συνόδευσε τον πατέρα της προς απογοήτευση των πολυάριθμων θαυμαστών της.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024