
Τζανακόπουλος: Μπαίνουν τα θεμέλια ανάκαμψης και ανάπτυξης
Την αλλαγή σελίδας της ελληνικής οικονομίας, η οποία περνάει σε φάση ανάκαμψης και ανάπτυξης σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Την αλλαγή σελίδας της ελληνικής οικονομίας, η οποία περνάει σε φάση ανάκαμψης και ανάπτυξης σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Βρισκόμαστε σε μια φάση, όπου η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα, περνάει σε μια φάση δυναμικής ανάκαμψης με βελτίωση όλων των θεμελιωδών μεγεθών της και σιγά σιγά μπαίνουν ισχυρά θεμέλια για μια βιώσιμη μακρόπνοη ανάκαμψη και ανάπτυξη» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» της Καβάλας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους δείκτες της οικονομίας που αποδεικνύουν την αλλαγή σελίδας, καθώς και στις δηλώσεις ευρωπαϊκών θεσμών και αξιωματούχων, σημειώνοντας ότι το πιο σημαντικό είναι πως αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο, ενώ παρατήρησε πως σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και δεν επαναπαύεται.
«Εμείς ακούμε με ικανοποίηση και τις προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών, ειδικά της Κομισιόν, οι οποίες δείχνουν ότι το κλίμα στην ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί κατά πολύ» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Βλέπουμε τις προβλέψεις, οι οποίες μιλούν για μια αρκετά δυναμική ανάκαμψη, η οποία ξεκινάει το 2017 και ακόμα πιο υψηλή το 2018 και το 2019. Ήδη ξέρουμε ότι το 2017, για πρώτη φορά, θα κλείσει με ρυθμούς ανάπτυξης που θα είναι κοντά στο 2%, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο. Το σημαντικότερο είναι ότι φαίνεται, από τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, ότι αυτό δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο, αλλά ότι αντιθέτως σιγά σιγά μπαίνουν ισχυρά θεμέλια για μια βιώσιμη μακρόπνοη ανάκαμψη και ανάπτυξη. Βεβαίως, σε καμιά περίπτωση εμείς δεν πανηγυρίζουμε, ούτε επαναπαυόμαστε, διότι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλά κοινωνικά προβλήματα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με τη μέγιστη σοβαρή δυνατότητα. Πρώτα και κύρια το ζήτημα της ανεργίας που είναι ύψιστη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση».
in.gr
- Τα AI chips φέρνουν νέα «έκρηξη» ανάπτυξης για τη Nvidia
- Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συνεχάρη τον Τραμπ και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διμερείς συνομιλίες
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο
- Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στον Λευκό Οίκο – Τον είχαν ειδοποιήσει να «μείνει μακριά»
- Ισχυρές εκρήξεις στo Kίεβο σε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Ρωσίας
- Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]
- Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]
- Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το πλαίσιο για την ειρήνη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)















![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442