Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε σύγκρουση μέχρι τέλους κυβέρνηση - Νέα Δημοκρατία

Σε σύγκρουση μέχρι τέλους κυβέρνηση – Νέα Δημοκρατία

Σε σύγκρουση μέχρις εσχάτων οδηγούνται πλέον ανοιχτά Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε σύγκρουση μέχρις εσχάτων οδηγούνται πλέον ανοιχτά Μαξίμου και ΝΔ. Επιδιώκοντας να επαναφέρει στην κορυφή της ατζέντας το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς και τη «μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς», ο Αλέξης Τσίπρας βγάζει σκελετούς από την ντουλάπα, στοχεύοντας ευθέως κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις κινήσεις αυτές του πρωθυπουργού, η οδός Πειραιώς δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια και ήδη απαντά με υποθέσεις που ανασύρει από τα δικά της συρτάρια.

Η αποστροφή Τσίπρα στη χθεσινή ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτική για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν: «Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας, δεν απέφυγε στο τέλος να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος ασφαλώς στην εμπλοκή της Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στα Paradise Papers – με τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ να δηλώνει πάντως πως ουδέποτε έκρυψε «την απολύτως νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητά» της στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Αντεπιτιθέμενος από το Ηράκλειο της Κρήτης και το 4ο προσυνέδριο της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Εμείς μιλάμε σήμερα για το μέλλον. Κάποιοι, όμως, επιλέγουν όχι απλώς να ανακυκλώνουν το παρελθόν, αλλά πετούν λάσπη και συκοφαντούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Τους λέω να με κοιτάξουν στα μάτια: Να χτυπήσετε εμένα και όχι τη γυναίκα μου». Ο πρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε πως είναι «διπλή ανανδρία» η επίθεση κατά της συζύγου του, επειδή ουδέποτε έχει δώσει δικαίωμα.

Η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξίσου αιχμηρή: «Τα 100 δισ. ευρώ επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης θα τα φέρει στην Ελλάδα ή σε offshore στις νήσους Κέιμαν; Όσο για τη λάσπη, τις συκοφαντίες και το παρακράτος, ας συμβουλευτεί καλύτερα τον κ. Αυγενάκη και τους «κολλητούς» του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο αφήνουν πάντως να εννοηθεί πως σύντομα θα έλθουν και άλλες αποκαλύψεις από την υπόθεση των Paradise Papers, οι οποίες αφορούν το χώρο της ΝΔ και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη, ενώ επιμένουν να εγκαλούν την αξιωματική αντιπολίτευση για την υπόθεση Αυγενάκη, για την οποία παραγγέλθηκε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ανοιχτή παραμένει επίσης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η διερεύνηση υποθέσεων στο χώρο της υγείας (Ερρίκος Ντυνάν, ΚΕΕΛΠΝΟ κτλ.), για τις οποίες επίσης εμφανίζονται σίγουροι στην κυβέρνηση πως θα πιέσουν πολιτικά τη ΝΔ και θα καταστήσουν απολογούμενους τους διατελέσαντες υπουργούς της.

in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024