Την αντίθεση των ΗΠΑ στην απόφαση να χορηγηθεί 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εκφράζει με μήνυμά του ο αμερικανός πρέσβης, Τζόφρει Πάιατ.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, τονίζει ότι σέβεται την ανεξαρτησία των δικαστικών θεσμών, ωστόσο θεωρεί ότι η σημερινή απόφαση ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειες τους.

«Προσθέτω τη φωνή μου σε όσους προέρχονται από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας και εναντιώνονται στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να απελευθερώσει έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17 Νοέμβρη. Οι δημοκρατίες μας στηρίζονται σε ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, αλλά η συγκεκριμένη άδεια ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους».


Βρετανίδα πρέσβης: Απογοητευτική η απόφαση για άδεια σε έναν δολοφόνο

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, η οποία με μήνυμά της στο Twitter εκφράζει την απογοήτευσή της να δοθεί άδεια σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε το μεσημέρι της Πέμπτης από τις φυλακές Κορυδαλλού με 48ωρη άδεια, υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα υποχρεωτική παρουσία δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει (Βαρνάβας Αττικής).

Η 48ωρη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής.

Κ.Χ.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας