Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αναγέννηση του Μπερλουσκόνι ξεκίνησε από τη Σικελία

Η αναγέννηση του Μπερλουσκόνι ξεκίνησε από τη Σικελία

Το δρόμο για ένα θρίαμβο στις γενικές εκλογές του 2018 άνοιξε για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι η επικράτησή του, έναντι του λαϊκιστικού Κινήματος Πέντε Αστέρων, στις περιφερειακές εκλογές στη Σικελία.

Το δρόμο για ένα θρίαμβο στις γενικές εκλογές του 2018 άνοιξε για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι η επικράτησή του, έναντι του λαϊκιστικού Κινήματος Πέντε Αστέρων, στις περιφερειακές εκλογές στη Σικελία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης, ο κεντροδεξιός υποψήφιος του Μπερλουσκόνι κέρδισε περίπου το 40% των ψήφων, έναντι 35% του υποψηφίου του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ενώ ποσοστό 19% συγκέντρωσε ο υποστηριζόμενος από το Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Όπως αναφέρει το Βήμα
, η μάχη για τη θέση του κυβερνήτη της Σικελίας θεωρείται βαρόμετρο των πολιτικών τάσεων σε εθνικό επίπεδο, ενώ όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις κανένα από τα τρία βασικά πολιτικά μπλοκ δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην ιταλική Βουλή και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ωστόσο, το εκλογικό αποτέλεσμα στη Σικελία, έδειξε πως ένας κεντροδεξιός συνασπισμός, υπό την ηγεσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τη συνεργασία της Λέγκας του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι, θα μπορούσε να πάει αρκετά καλά στις εκλογές του Μαΐου.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η επιστροφή του Μπερλουσκόνι βασίζεται στην εξαιρετική πολιτική ευελιξία του, σε συνδυασμό με την ικανότητά του να συμβιβάζει τους μετριοπαθείς τόνους της Forza Italia με τα πιο ριζοσπαστικά μηνύματα των συμμάχων του στα πιο δεξιά.

«Ξεχάστε τα πάρτι Bunga Bunga και τα δικαστικά προβλήματα: ο Μπερλουσκόνι δείχνει καθησυχαστικός και προσελκύει μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Παραμένει ένας γίγαντας, ειδικά αν συγκριθεί με τους εξαιρετικά μέτριους πολιτικούς αντιπάλους του» λέει ο Τζιοβάνι Ορσίνα, καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας και συγγραφέας του βιβλίου «Η Δημοκρατία μετά τον Μπερλουσκόνι».

Ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας και μεγιστάνας των ΜΜΕ, μπλεγμένος σε σωρεία σκανδάλων, φαινόταν τελειωμένος το 2013, όταν και εκδιώχθηκε από την κεντρική πολιτική σκηνή ύστερα από την καταδίκη του για φορολογική απάτη. Αν και τότε μετέφερε πως δεν θα ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, αποδείχθηκε «εφτάψυχος», καθώς επέστρεψε ανανεωμένος στο προσκήνιο, έχοντας ανακάμψει και από χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς πέρυσι.

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024