«Σωτηρία» της κυβέρνησης οι πλειστηριασμοί
Σε ένα ιδιαίτερο σταυροδρόμι βρίσκεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς από την προεκλογική εξαγγελία «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τις διαδηλώσεις εναντίον των πλειστηριασμών, τώρα σπεύδει να βρει λύσεις ώστε να διεξαχθούν κανονικά.
Σε ένα ιδιαίτερο σταυροδρόμι βρίσκεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς από την προεκλογική εξαγγελία «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τις διαδηλώσεις εναντίον των πλειστηριασμών, τώρα σπεύδει να βρει λύσεις ώστε να διεξαχθούν κανονικά.
Σύμφωνα με τα Νέα, η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να ξεμπλοκάρουν οι πλειστηριασμοί προκειμένου να μην υπάρξει κανένα ζήτημα στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης πριν το τέλος του έτους, κάτι που ενδεχομένως να οδηγούσε σε νέα ανακεφαλαίοποίηση των τραπεζών.
Το θέμα πλέον αντιμετωπίζεται ως αρκετά σοβαρό από την κυβέρνηση, μετά και τις επισημάνσεις του Μάριο Ντράγκι στο πρόσφατο Eurogroup, όπου ο πρόεδρος της ΕΚΤ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να βρει λύσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα των κόκκινων δανείων και της αποχής των συμβολαιογράφων.
Από πλευράς Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύτηκε για την ομαλή διεξαγωγή τους, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προανήγγειλε σειρά κυβερνητικών πρωτοβουλιών για το θέμα.
Έτσι, το θέμα οδηγήθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος θα έχει με τους εκπροσώπους των συμβολαιογράφων το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να προχωρήσει η διαδικασία.
Ζήτημα η ασφάλεια
Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων, βασικό ζήτημα για την ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών είναι αυτό της ασφάλειας, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα επιθέσεων από «ομάδες συλλογικοτήτων».
Οι συμβολαιογράφοι υποστηρίζουν πως δεν ζητούν παρουσία έξω από κάθε αίθουσα διενέργειας πλειστηριασμών, αλλά «όποιοι ενοχλούν να έρχονται αντιμέτωποι με συνέπειες τις οποίες θα προβλέπει ρητά ο νόμος».
Πιέσεις στην κυβέρνηση
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των εκπροσώπων των δανειστών για τις καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών, οι οποίες αποτελούν σοβαρό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.
Το αρχικό σχέδιο για ενεργοποίηση της διαδικασίας στις 29 Νοεμβρίου φαίνεται πως δεν θα ισχύσει, απειλώντας την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, την ώρα που και οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες δεν εξελίσσονται βάσει του προγραμματισμένου πλαισίου.
in.gr
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442