Αντιφασιστική πορεία στη γειτονιά του 11χρονου Αμίρ
Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στις γειτονιές της Δάφνης, με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι που ζει ο 11χρονος Αφγανός μαθητής Αμίρ.
Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στις γειτονιές της Δάφνης, με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι που ζει ο 11χρονος Αφγανός μαθητής Αμίρ.
Με κεντρικό σύνθημα «οι μετανάστες είναι αδέλφια ταξικά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά», οι διαδηλωτές καταδίκασαν κάθε είδους ρατσιστικές συμπεριφορές και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον 11χρονο Αμίρ.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Καλογήρων μπροστά από το μετρό της Δάφνης, κατευθύνθηκαν στις γειτονιές της περιοχής και σταμάτησαν μπροστά από το σπίτι του 11χρονου μαθητή, όπου και φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τον Αμίρ.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «το κίνημα δεν έμεινε ποτέ και δε θα μείνει ούτε τώρα αμέτοχο σε τέτοιες προκλήσεις. Αντίθετα, απαντούσε και απαντά με τα όπλα που διαθέτει. Την αλληλεγγύη και τον μαχητικό αντιφασισμό».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας