Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΟΣΑ:Οι φορολογικές πρακτικές των Paradise Papers φθίνουν

ΟΟΣΑ:Οι φορολογικές πρακτικές των Paradise Papers φθίνουν

Οι φορολογικές πρακτικές που περιλαμβάνονται στα λεγόμενα Paradise Papers φθίνουν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία λίγες ώρες μετά τη διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων τα οποία εμπλέκουν πολλά γνωστά πρόσωπα της πολιτικής και της οικονομίας με την «εξαφάνιση» χρημάτων σε φορολογικούς παραδείσους.

Οι φορολογικές πρακτικές που περιλαμβάνονται στα λεγόμενα Paradise
Papers φθίνουν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία λίγες
ώρες μετά τη διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων τα οποία εμπλέκουν πολλά
γνωστά πρόσωπα της πολιτικής και της οικονομίας με την «εξαφάνιση»
χρημάτων σε φορολογικούς παραδείσους.

«Όταν μιλάμε για τα Panama Papers, τα Paradise Papers, μιλάμε για μια κληρονομιά που γρήγορα εξαφανίζεται», δήλωσε ο Γκουρία σε ομιλία που εκφώνησε στο Λονδίνο σε συνέδριο της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας.
«Αυτό δεν μπορεί να αναπαράγεται πλέον λόγω της κοινής δουλειάς που εσείς, οι κυβερνήσεις σας και ο ΟΟΣΑ έκαναν τα τελευταία χρόνια», δήλωσε στο συνέδριο.

Πάντως, σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα όσα περιέχουν τα Paradise Papers. Ορισμένες μάλιστα από τις αποκαλύψεις εμπλέκουν ακόμη και τη Βασίλισσα Ελισάβετ με offshore. Από τις λίστες δεν λείπουν πρωθυπουργοί, υπουργοί και σύμβουλοι του Τραμπ, αστέρες του Χόλιγουντ, εταιρείες κολοσσοί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει φέρεται να εμπλέκονταιθ οι υπουργοί Εμπορίου και Εξωτερικών της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ Γουίλμπερ Ρος και Ρεξ Τίλερσον, η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, ο Στίβεν Μπρόνφμαν, ισχυρός επιχειρηματίας και οικονομικός υπεύθυνος του Φιλελεύθερου Κόμματος του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως η Aplle και η Nike, ρώσοι ολιγάρχες, πρόσωπα του περιβάλλοντος του Βλαντίμιρ Πούτιν, αφρικανοί επιχειρηματίες, σταρ του αθλητισμού και πολλοί άλλοι.

Ειδικότερα, τα Paradise Papers, 13,5 εκατομμύρια έγγραφα, μέρος των οποίων προέρχεται από δικηγορική εταιρεία στις Βερμούδες, την Appleby, που ειδικεύεται στις offshore επενδύσεις, αναλύθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists).

Επισημαίνεται ότι οι αποκαλύψεις των Paradise Papers για τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore επενδύσεις δημοσιεύθηκαν την Κυριακή από 95 μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο που συνεργάζονται με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, ανάμεσά τους οι εφημερίδες Le Monde, Suddeutsche Zeitung, New York Times, The Guardian.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024