Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διένεξη με την πεθερά του είχε ο μακελάρης του Τέξας

Διένεξη με την πεθερά του είχε ο μακελάρης του Τέξας

Ο μακελάρης του Τέξας είχε στην κατοχή του τρία όπλα και νωρίτερα είχε εμπλακεί σε διένεξη με την πεθερά του, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ είχε αγοράσει δύο όπλα από την αλυσίδα καταστημάτων Sporting Goods το 2016 και το 2017, αφού είχε περάσει επιτυχώς από ελέγχους ιστορικού, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Academy Sports & Outdoors.

Ο μακελάρης του Τέξας είχε στην κατοχή του τρία όπλα και νωρίτερα είχε εμπλακεί σε διένεξη με την πεθερά του, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο δράστης, ο 26χρονος Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ εισήλθε στην εκκλησία των Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς κρατώντας μια ημιαυτόματη καραμπίνα και ντυμένος στα μαύρα, κατόπιν άνοιξε πυρ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη λειτουργία. Τραυμάτισε τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

«Υπήρχαν διαφορές στην οικογένεια» είπε ο Φρίμαν, προσθέτοντας ότι η πεθερά του 26χρονου Κέλεϊ εκκλησιαζόταν στον συγκεκριμένο ναό . «Η πεθερά πήγαινε στην εκκλησία. Ξέρουμε ότι εκείνος έστειλε απειλητικά… ότι εκείνη είχε λάβει απειλητικά μηνύματα από αυτόν», πρόσθεσε.

Ο δράστης μπήκε στην εκκλησία φορώντας μάσκα και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Άνοιξε πυρ εναντίον των πιστών που βρίσκονταν εκεί με ένα τουφέκι Ruger AR-556.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φρίμαν είπε ότι υπάρχει ένα βίντεο μέσα από την εκκλησία αλλά δεν ήταν έτοιμος να μιλήσει για όσα δείχνουν οι εικόνες αυτές.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του, στη συνέχεια, από δύο πολίτες, ο νεαρός άνδρας τηλεφώνησε στον πατέρα του και του είπε ότι τον είχαν πυροβολήσει.

Ο Κέλεϊ είχε τουλάχιστον τρία όπλα, το τουφέκι το οποίο βρέθηκε κατόπιν μέσα στην εκκλησία καθώς και δύο περίστροφα που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τον σερίφη Τζο Τάκιτ, ο δράστης πέταξε το τουφέκι μετά από σύντομη ανταλλαγή πυρών με έναν κάτοικο της περιοχής, τον Στίβεν Γουίλφορντ, τον άνθρωπο που στη συνέχεια τον καταδίωξε, με τη βοήθεια ενός περαστικού οδηγού.

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν του είχε απαγορευτεί η κατοχή όπλου με βάση τους όρους της απόταξής του από τον στρατό.

Ένας αξιωματούχος του FBI είπε εξάλλου ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν διεξάγει έρευνα για τρομοκρατία σε σχέση με τη σφαγή στην εκκλησία του Σάδερλαντ Σπρινγκς.

«Γνωρίζουμε ότι τα πρώην πεθερικά του ή πεθερικά του σύχναζαν κατά καιρούς σε αυτήν την εκκλησία. Δεν βρίσκονταν εκεί χθες και δεν γνωρίζουμε γιατί πήγε εκεί τη συγκεκριμένη ημέρα» τόνισε ο σερίφης.

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ αυτοκτόνησε αφού επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο του μακελειού, είπε επιπλέον ο σερίφης της κομητείας.

Τον κυνήγησε ο Στίβεν Ουίλφορντ, ένας κάτοικος της περιοχής, που οπλοφορούσε. Τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε, παρά το αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

Ο Ουίλφορντ ζήτησε τη βοήθεια ενός οδηγού που περνούσε τυχαία από το σημείο και οι δύο άνδρες άρχισαν να τον καταδιώκουν για περίπου 15 χλμ, προτού ο δράστης χάσει τον έλεγχο του οχήματός του.

Μεταξύ των 26 θυμάτων βρίσκονται οκτώ μέλη της ίδιας οικογένειας. Ανάμεσά τους μια γυναίκα που βρισκόταν στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της και τρία από τα παιδιά της. Επιπλέον, έχασε τη ζωή της η κόρη του πάστορα του ναού, ηλικίας 14 ετών.

Ο δράστης είχε αγοράσει όπλα έπειτα από ελέγχους ιστορικού του

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ είχε αγοράσει δύο όπλα από την αλυσίδα καταστημάτων Sporting Goods το 2016 και το 2017, αφού είχε περάσει επιτυχώς από ελέγχους ιστορικού, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Academy Sports & Outdoors.

«Και οι δύο πωλήσεις εγκρίθηκαν από το εθνικό σύστημα ελέγχου NICS. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου όσο διεξάγουν περαιτέρω έρευνες», υπογράμμισε στην ανακοίνωση της η ιδιωτική εταιρεία.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024