Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διευκρινίσεις Καμμένου για τη συμφωνία με Σαουδική Αραβία

Διευκρινίσεις Καμμένου για τη συμφωνία με Σαουδική Αραβία

Για τη συμφωνία Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας για την πώληση πυρομαχικών πήρε θέση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας πως «μεσάζοντες εδώ δεν μπαίνουν». Όπως ανέφερε,
επρόκειτο για διακρατική συμφωνία, ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ, που ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα.

Για τη συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για την πώληση πυρομαχικών πήρε θέση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας πως «μεσάζοντες εδώ δεν μπαίνουν».

Ο κ. Καμμένος παρατήρησε πως επρόκειτο για διακρατική συμφωνία, ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ, που ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα, ύστερα από την ερώτηση που έθεσε ο κ. Κικίλιας, με την οποία ζητά να ενημερωθεί από τον υπουργό για το καθεστώς της συμφωνίας και τις λεπτομέρειες γύρω από ένα περιστατικό που φέρεται να δημιουργήθηκε με τον αρμόδιο ταξίαρχο της επιτροπής προμηθειών.

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι, όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο, εξουσιοδοτημένος από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είναι ο Βασίλης Παπαδόπουλος, κάτοικος της αραβικής χώρας. Ωστόσο, παρατήρησε ότι σημειώθηκαν «διάφορες περίεργες κινήσεις» από κάποιους που εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι να λειτουργήσουν ως μεσάζοντες, για να ξεκαθαρίσει ότι «μεσάζοντες εδώ δεν μπαίνουν», όπως γινόταν στο παρελθόν για να κάνουν μπίζνες.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι την περασμένη Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας για το θέμα της καταβολής των χρημάτων. Τα χρήματα θα δοθούν στον στρατό ξηράς για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Εν τω μεταξύ, πηγές του υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι ο ανώτατος αξιωματικός που χειρίστηκε τη συμφωνία μετατέθηκε, καθώς παρέβη τις σαφείς οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας, έχοντας επαφές με μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα και την υπόθεση έχει αναλάβει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, προκειμένου η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, να δώσει εξηγήσεις για τις σκιές που βλέπει στο θέμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16.

Όπως διευκρίνισε, στην Επιτροπή θα κληθεί ο Αμερικανός πρέσβης, καθώς είναι εξουσιοδοτημένος για τη διακρατική συμφωνία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024