Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθ ‘οδόν προς την πρώτη του επίσκεψη στην Ασία, σταμάτησε στη Χαβάη για μια σύντομη επίσκεψη στο Περλ Χάρμπορ, όπου συνάντησε τους στρατιωτικούς αξιωματούχους για τις επιχειρήσεις στον Ειρηνικό.

Με τη σύζυγό του Μελάνια σκόρπισαν πέταλα λουλουδιών στα νερά του USS Arizona Memorial, του εθνικού μνημείου που βρίσκεται στο σημείο όπου βυθίστηκε το θωρηκτό USS Arizona στο Περλ Χάρμπορ.

Στην πλωτή εξέδρα που κατασκευάστηκε στον όρμο αναγράφονται τα ονόματα των εκατοντάδων Αμερικανών που έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης των Ιαπώνων το 1941, η οποία και θα σηματοδοτούσε την είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το προεδρικό ζεύγος παρέστη στην κατάθεση στεφάνου μπροστά από το μνημείο.

Πριν από την 20λεπτη επίσκεψη στο μνημείο, ο Τραμπ είχε συναντηθεί με τους επικεφαλής της Αμερικανικής Διοίκησης στον Ειρηνικό για να συζητήσει θέματα ασφάλειας στην περιοχή.

Σε ένα σύντομο σχόλιό του στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ενθουσιασμένος με την ιδέα του «πολύ ιδιαίτερου» ταξιδιού στο Περλ Χάρμπορ. «Εχω διαβάσει για το θέμα αυτό, έχω ακούσει να μιλούν γι’ αυτό, το έχω μελετήσει, αλλά δεν το είχα δει ποτέ. Και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για μένα», τόνισε.

Μετά τη στάση στη Χαβάη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μεταβαίνει στην Ασία για ένα ταξίδι σχεδόν δύο εβδομάδων, που θα τον οδηγήσει στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα, στην Κίνα, στο Βιετνάμ και στις Φιλιππίνες. Η Βόρεια Κορέα αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας