Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Νέα Υόρκη

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Νέα Υόρκη

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε στη Νέα Υόρκη και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δώδεκα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε στη Νέα Υόρκη και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δώδεκα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση μιας εβδομαδιαίας εφημερίδας – οργάνου προπαγάνδας των τζιχαντιστών, αναφέρεται ότι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης «είναι στρατιώτης του χαλιφάτου».

«Ένας από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκε εναντίον των σταυροφόρων σε ένα δρόμο της Νέας Υόρκης», ανέφερε η εφημερίδα al Νaba του ΙΚ.

«Με τη βοήθεια του Αλλάχ η επιχείρηση προκάλεσε τρόμο στην Αμερική των σταυροφόρων, ωθώντας τους να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας και να ενισχύσουν τη νομοθεσία κατά των μεταναστών στην Αμερική», πρόσθεσε το al Naba.

Εναντίον του Σαΐποφ έχουν απαγγελθεί δύο κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αυτή της βίας και της καταστροφής οχημάτων και της στήριξης μιας ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα εγκλήματα αυτά επισείουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο της θανατικής ποινής. Ωστόσο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης δεν ισχύει η εσχάτη των ποινών και άρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει χρήση ενός ειδικού νόμου για να εκτελέσει τον Σαΐποφ, κάτι που είναι σπάνιο και θα πάρει χρόνια, εκτιμούν οι ειδικοί.

Ο 29χρονος ουζμπέκος Σαϊφούλο Σαΐποφ παρέσυρε με ένα λευκό νοικιασμένο φορτηγάκι πεζούς και ποδηλάτες, ενώ δήλωσε πως δε θα σταματούσε, εάν δεν συγκρουόταν με το σχολικό λεωφορείο. Εξέφρασε ικανοποίηση από την πράξη του, ενώ τόνισε ότι σκόπιμα επέλεξε να δράσει την ημέρα του Χάλοουιν, για να είναι σίγουρος ότι θα κυκλοφορεί αρκετός κόσμος στους δρόμους.

Όπως ανέφεραν αστυνομικοί, ο δράστης ζήτησε να τον αφήσουν να αναρτήσει το μαύρο λάβαρο του ΙΚ στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

Εμπνευσμένος από το άφθονο προπαγανδιστικό υλικό του ΙΚ, το οποίο βρέθηκε στα δύο κινητά του τηλέφωνα, ο Σαΐποφ προετοίμαζε την επίθεσή του «εδώ και περίπου ένα χρόνο» κι αποφάσισε πριν από δύο μήνες να τη διαπράξει, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο Σαΐποφ είναι υπήκοος του Ουζμπεκιστάν, μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 2010 και δούλευε ως οδηγός για την Uber. Σημειώνεται πως ο 29χρονος βρισκόταν ήδη στο ραντάρ των ομοσπονδιακών αρχών, καθώς στο παρελθόν είχε προσελκύσει την προσοχή τους για μία άσχετη υπόθεση.


in.gr

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024