Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποινές για το «ρεβεγιόν» Ξηρού-Πυρήνων στον Κορυδαλλό

Ποινές για το «ρεβεγιόν» Ξηρού-Πυρήνων στον Κορυδαλλό

Δύο διευθυντικά στελέχη των φυλακών Κορυδαλλού και τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που εκτελούσαν χρέη αρχιφύλακα για το περιβόητο «πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν» του 2014 του Χριστόδουλου Ξηρού με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς σε πτέρυγα των φυλακών , καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή.

Δύο διευθυντικά στελέχη των φυλακών Κορυδαλλού και τρεις σωφρονιστικοί
υπάλληλοι που εκτελούσαν χρέη αρχιφύλακα για το περιβόητο
«πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν» του 2014 του Χριστόδουλου Ξηρού με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς σε
πτέρυγα των φυλακών , καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση ενός έτους με
αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες αργότερα από το «πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν» ακολούθησε η μεγάλη απόδραση του πρώην μέλους της 17Ν ο οποίος συνελήφθη έναν χρόνο αργότερα στην Ανάβυσσο και ενώ ετοίμαζε την μεγάλη επιδρομή στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο του σχεδίου «Γοργοπόταμος».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», πρόκειται για μία υπόθεση και μία καταδικαστική απόφαση για την ανεξέλεγκτη κατάσταση σε μεγάλο τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού που γίνεται επίκαιρη τόσο από τα νέα κτυπήματα ενόπλων που είναι σε επαφή με έγκλειστους αναρχικούς αλλά και από την πρόσφατη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πάλι με εντολές μέσα από το Κορυδαλλό.
Σύμφωνα με την δικογραφία για το «ρεβεγιόν» του 2014 τα μέλη των Πυρήνων και ο Χριστόδουλος Ξηρός είχαν περίπου 270 παράτυπες συναντήσεις.

Αντιθέτως απηλλάγησαν τουλάχιστον 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κατηγορούντο για την ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με το σκεπτικό οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκτελούσαν εντολές ανωτέρων τους και δεν είχαν ποινική ευθύνη.

Το περιβόητο «ρεβεγιόν»

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2014, ο «Μανώλης» της 17Ν φέρεται να είχε λάβει άδεια -άγνωστο από ποιους- για να μετακινηθεί από την Ε’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείτο για να «γλεντήσει» σε άλλη πτέρυγα την αλλαγή του χρόνου με κρατούμενους μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, μάλιστα, είχε επιστρέψει στο κελί του σχεδόν το ξημέρωμα της άλλης ημέρας.

Το «πάρτι» με τους «Πυρήνες» στις φυλακές λίγες ώρες πριν από τη λήψη άδειας του Χριστόδουλου Ξηρού και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του, εξεταζόταν από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αν είχε σχέση με το σχέδιο της μεγάλης φυγής του.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024