Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Μείωση εταιρικού φόρου στο 20% σχεδιάζουν οι Ρεπουμπλικανοί

ΗΠΑ: Μείωση εταιρικού φόρου στο 20% σχεδιάζουν οι Ρεπουμπλικανοί

Η μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% είναι, σύμφωνα με το Bloomberg, η βασική πρόταση του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση το οποίο παρουσίασε η αρμόδια επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου, την Πέμπτη. Το νομοσχέδιο θα περιορίσει την έκπτωση του ενυπόθηκου τόκου στις νέες πωλήσεις κατοικίας στα 500.000 δολάρια, απόκλιση από το σημερινό ανώτατο όριο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για τα ζευγάρια που υποβάλλουν φορολογική δήλωση από κοινού.

Η μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% είναι, σύμφωνα με το Bloomberg, η βασική πρόταση του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση το οποίο παρουσίασε η αρμόδια για τη σύνταξή της επιτροπή (House Ways and Means) του αμερικανικού Κογκρέσου, την Πέμπτη.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της House Ways and Means, ο νόμος «θα ενθαρρύνει τις αμερικανικές εταιρείες να φέρουν τις θέσεις εργασίας και τις δραστηριότητες πίσω στην πατρίδα, μειώνοντας τον εταιρικό φόρο στο 20%, τη μεγαλύτερη μείωση εταιρικού φορολογικού συντελεστή στην ιστορία του έθνους μας».

Το σχέδιο προβλέπει ακόμα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους αμερικανούς χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος σε 0,12%, 25% και 35%, ενώ διατηρεί τον ανώτατο συντελεστή στο 39,6% για τους Αμερικανούς που κερδίζουν υψηλά εισοδήματα.

Επιπλέον, προβλέπει τη φορολόγηση των υπεράκτιων κερδών που έχουν συσσωρεύσει οι πολυεθνικές με συντελεστή 12%.

Επίσης, το νομοσχέδιο θα περιορίσει την φορολογική έκπτωση στα επιτόκια ενυπόθηκου δανεισμού για την αγορά κατοικιών στα 500.000 δολάρια, από το σημερινό ανώτατο όριο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για τα ζευγάρια που υποβάλλουν φορολογική δήλωση από κοινού, σύμφωνα με έγγραφο της επιτροπής House Ways and Means.

Ο εθνικός σύνδεσμος μεσιτών, που εκφράζει ανησυχία για το φορολογικό νομοσχέδιο, ανέφερε ότι το προκαταρκτικό σημείωμα φαίνεται να επιβεβαιώνει «πολλούς από τους μεγαλυτέρους φόβους μας».

Διάταξη που πιθανό να προκαλέσει αντιπαράθεση είναι και αυτή που θα φορολογήσει με 1,4% το εισόδημα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που προέρχεται από μεγάλες δωρεές. Το μέτρο ισχύει για τα ιδρύματα με περιουσιακά στοιχεία άνω των 100.000 δολαρίων ανά φοιτητή.

in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024