Όλο και πιο κοντά στο δολοφόνο της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές, καθώς έχουν στην κατοχή τους πλέον εικόνες από κάμερες καταστημάτων της περιοχής γύρω από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου φαίνεται ο δράστης να διαφεύγει.

Σύμφωνα με τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών ο δράστης δεν έφυγε από την κύρια είσοδο, φοβούμενος ότι θα τον έβλεπαν αρκετοί άνθρωποι, ωστόσο είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν βρει DNA και αποτυπώματα από το χώρο της στυγερής δολοφονίας στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να τα «ταυτοποιήσουν» με κάποιον ύποπτο.

Ληστεία το πιθανότερο σενάριο

Οι αρχές ερευνούν πλέον το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας, προσπαθώντας να συνθέσουν τους λόγους που οδήγησαν το δράστη να καταφέρει 14 μαχαιριές στο σώμα της Δώρας.

Πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. για το έγκλημα είναι η ληστεία μετά φόνου, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της σεξουαλικής επίθεσης του δράστη προς το θύμα, με την αντίδραση της Δώρας να εκνεύρισε το δράστη.

«Μίλησε» το κινητό της Δώρας

Ένα ακόμη νέο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι το στίγμα από το κινητό της 32χρονης εφοριακού, το οποίο φαίνεται να εξέπεμψε σήμα από την περιοχή της Ομόνοιας, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσπάθησε κάποιος να το πουλήσει σε κάποιον κλεπταποδόχο, πράξη που συνηθίζεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το γεγονός αυτό, καθώς και το ότι δεν βρέθηκε ούτε η τσάντα της Δώρας στην περιοχή γύρω από το νεκροταφείο, οδήγησε τους αστυνομικούς να «ξεψαχνίζουν» άτομα που στο παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για επιθέσεις σε γυναίκες και ληστείες πεζών και αρπαγές τσαντών.

Μαρτυρία και αντικείμενο

Την ίδια ώρα, η δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης εφοριακού Γιάννα Παναγοπούλου υποστήριξε πως υπάρχει μια νέα, ιδιαιτέρως, σημαντική μαρτυρία για την υπόθεση από ένα ζευγάρι που βρισκόταν στο χώρο του νεκροταφείου τη στιγμή της δολοφονίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Παναγοπούλου οι δύο μάρτυρες παρέδωσαν ένα αντικείμενο που σχετίζεται με το αποτρόπαιο έγκλημα στους αστυνομικούς.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας