Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί διαφώνησαν οι «53» με την Πολιτική Γραμματεία

Γιατί διαφώνησαν οι «53» με την Πολιτική Γραμματεία

Τους τόνους υψώνει στον ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα των 53, με αφορμή το προσφυγικό και όσα έγιναν στη φορτισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Με κείμενό τους αμφισβήτησαν την απόφαση του κομματικού οργάνου, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν ομόφωνη και ότι δεν ερωτήθηκαν τα μέλη της για ζητήματα που αφορούν τόσο το προσφυγικό όσο και την την αξιολόγηση, την αποτίμηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ή το ίδιο το αφήγημα Τσίπρα για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Τους τόνους υψώνει στον ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα των 53, με αφορμή το προσφυγικό
και όσα έγιναν στη φορτισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Με
κείμενό τους αμφισβήτησαν την απόφαση του κομματικού οργάνου,
υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν ομόφωνη και ότι δεν ερωτήθηκαν τα μέλη της
για ζητήματα που αφορούν τόσο το προσφυγικό όσο και την την αξιολόγηση,
την αποτίμηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ή το ίδιο το
αφήγημα Τσίπρα για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν, ωστόσο, πως πρόκειται για γνωστές θέσεις που έχουν κατά καιρούς εκφραστεί από τους 53, ενώ ακόμη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – ο οποίος υπενθυμίζεται ότι θεωρείται άτυπος επικεφαλής της ομάδας των 53 – ήταν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σε κοινή πλεύση με τον Πρωθυπουργό.

Το κείμενο των 53, εστιάζοντας στο προσφυγικό, είχε ξανά ως βασικό στόχο τον Γιάννη Μουζάλα. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, όμως, έχοντας την πλήρη κάλυψη του Μαξίμου – όπως τουλάχιστον εκφράστηκε δημοσίως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο – πέρασε στην αντεπίθεση. «Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ρεαλιστική οδός διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού και πάνω σε αυτήν θα κινηθούμε», ανέφερε σε δήλωσή του, επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση.

Μέλη της ομάδας των 53 και στελέχη που βρίσκονται πέριξ αυτής τόνιζαν πάντως πως το κείμενο που αμφισβητεί την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας «απηχεί τις απόψεις και άλλων, πολλών στελεχών, ακόμη και υπουργών». Κατά πληροφορίες, πρόκειται κατά βάση για τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και άλλους, οι οποίοι δεν είναι μέλη των 53, σε αντίθεση μεταξύ άλλων με τους Τασία Χριστοδουλοπούλου και Πάνο Λάμπρου.

Επιπλέον, στο κείμενό τους οι 53 αναφέρονται και στην αξιολόγηση και την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, αποδομώντας ουσιαστικά δις το πρωθυπουργικό αφήγημα. Αφενός υποστηρίζουν για την αξιολόγηση πως «η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν απηχεί τη θέση πως «το μνημόνιο δεν είναι ιδιοκτησία μας και η πολιτική μας χρειάζεται να αναζητά συνεχώς τις αναγκαίες ρωγμές που θα αποδυναμώνουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις»».

Αφετέρου, για το ταξίδι στις ΗΠΑ, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να στηρίζει τα κοινωνικά κινήματα που δίνουν μάχες ενάντια στην αντιλαϊκή, φιλοπολεμική, ξενοφοβική, σεξιστική και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ». Τα δύο αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό με το προσφυγικό, για το οποίο καταθέτουν συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων που αντανακλά, όπως λένε, «τις αφετηριακές θέσεις του κόμματος», αποτελούν τα βασικά σημεία της κριτικής τους.

in.gr

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024