Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τζανακόπουλος: Ψηφίζει ο Μητσοτάκης το κοινωνικό μέρισμα;

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της βίας στη χώρα. Παράλληλα, έριξε το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ψήφιση του κοινωνικού μερίσματος.

Δριμεία κριτική προς τη ΝΔ και την ηγεσία της άσκησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της βίας στη χώρα, ενώ προανήγγειλε ότι εκεί θα τεθούν και τα συγκεκριμένα ερωτήματα και προς τον κ. Μητσοτάκη «για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Επίσης, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη ότι αναζητά διέξοδο από την πραγματικότητα, φτιάχνοντας σκιάχτρα και πως «μετά τα αποτυχημένα σενάρια του φιλοεπενδυτή ηγέτη, του προστάτη των αρίστων και του πολέμιου της οικογενειοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει μία εικόνα σύγχυσης και αδιεξόδου».

Παράλληλα, καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη «διαρκείς παλινωδίες», φέρνοντας ως παράδειγμα ότι «τις τελευταίες μέρες καταθέτουν την οργή και τον αποτροπιασμό τους για την έξαρση βίας και ανομίας στη χώρα, την ίδια στιγμή, όμως, δίνουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για μία σειρά επιτυχίες της».

ΝΔ και κοινωνικό μέρισμα

Το ερώτημα εάν ο κ. Μητσοτάκης θα ψηφίσει ή όχι την απόδοση του κοινωνικού μερίσματος, έθεσε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Αν, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης θα ευθυγραμμιστεί με τις εισηγήσεις των πλέον ακραίων του κόμματός του, επαναλαμβάνοντας το περσινό του ολίσθημα όταν και καταψήφισε την παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν τελικά θα υποχωρήσει και θα ψηφίσει τη σημαντική αυτή ενίσχυση» τόνισε.

Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην γ’ αξιολόγηση

Για «κοινή βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης» έκανε λόγο ο κ. Τζανακόπουλος, ερωτώμενος σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η παραίτηση Μουζάλα και η θέση του επιτρόπου

Ο κ. Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε πως κατατέθηκε η υποψηφιότητα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για τη θέση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε συνέχεια των χθεσινών πληροφοριών που έκαναν λόγο για παραίτηση του υπουργού.

«Μία πιθανή ευδοκίμηση της υποψηφιότητας αυτής, την οποία η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, θα αποτελέσει μία μεγάλη τιμή για τη χώρα μας, αλλά και μία αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού, για την ανθρωπιστική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024