Τουρκία: Παραίτηση δημάρχου στο πλαίσιο εκκαθαρίσεων Ερντογάν
Ο δήμαρχος του Μπαλικεσίρ γνωστοποίησε την Δευτέρα ότι παραιτήθηκε από τον θώκο του και αποχώρησε από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού δέχθηκε πιέσεις και απειλές «πέραν του ανυπόφορου».
Ο δήμαρχος του Μπαλικεσίρ γνωστοποίησε την Δευτέρα ότι παραιτήθηκε από τον θώκο του και αποχώρησε από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού δέχθηκε πιέσεις και απειλές «πέραν του ανυπόφορου» κι έγινε έτσι ο έκτος κατά σειρά δήμαρχος που εγκαταλείπει τη θέση του εξαιτίας των εκκαθαρίσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο Αχμέτ Εντίπ Ουγούρ, δήμαρχος της επαρχίας Μπαλικεσίρ, στη βορειοδυτική Τουρκία, είναι ο πρώτος που μίλησε ανοικτά κατά των εκκαθαρίσεων, καταγγέλλοντας ότι η δημοκρατία στην Τουρκία έχει καταρρεύσει. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο Ουγούρ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
«Δεν υπάρχει διαφθορά, δεν υπάρχει καμία παρατυπία, κανένα σφάλμα από την πλευρά μου… όμως, παρά το γεγονός αυτό, υπάρχουν πιέσεις κα απειλές που διατυπώνονται άμεσα στο σπίτι σου και στην οικογένειά σου. Αυτό είναι κάτι που ξεπερνά το ανυπόφορο» σημείωσε ο πρώην δήμαρχος, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία σχέση με το δίκτυο του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο Ουγούρ είπε ότι «λυπάται, έχει πληγωθεί, αλλά οι προθέσεις του είναι ειρηνικές». Κατόπιν ξέσπασε σε λυγμούς.
Η παραίτηση του Αχμέτ Εντίπ Ουγούρ ακολούθησε εκείνες των δημάρχων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας. Ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, στενός σύμμαχος του Ερντογάν και δήμαρχος της Άγκυρας τα τελευταία 23 χρόνια, παραιτήθηκε το Σάββατο.
«Εγκαταλείπω τον θώκο μου έπειτα από εντολές του ηγέτη μας, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» σημείωσε ο Γκιοκτσέκ σε μια ομιλία.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το συγκινητικό αντίο πιλότου στην τελευταία του προσγείωση – «Δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής»
- Ο Φλορεντίνο παίρνει πάνω του τον Μουρίνιο
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας 30 χρόνια μετά
- Papastavrou: Greece Ranks 3rd Globally in Solar Power Generation
- Ο Τραμπ λέει όχι σε «πρόωρο τέλος του πολέμου» – Έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν λάθος την επέμβαση στο Ιράν
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (2/5): Πού θα δείτε τα play outs της Super League και την δράση στην Ευρώπη
- Είσαι down; Οι προπονήσεις που σου ανεβάζουν τη διάθεση
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)



























![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442