Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος πήρε τη σημαία από τα χέρια του 11χρονου Αμίρ;

Ποιος πήρε τη σημαία από τα χέρια του 11χρονου Αμίρ;

«Φως» στο προκλητικό περιστατικό με την αφαίρεση της σημαίας σε 11χρονο Αφγανό από το 6ο δημοτικό σχολείο της Δάφνης παρά το γεγονός ότι είχε κληρωθεί να την κρατήσει, προσπαθεί να ρίξει το υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι ο 11χρονος Αμίρ παρέλασε κρατώντας την πινακίδα του σχολείου επειδή –σύμφωνα με πληροφορίες – διαμεσολαβητής έκρινε, χωρίς να ρωτήσει την οικογένεια, ότι το παιδί λόγω αφγανικής καταγωγής θα αρνείτο να συμμετάσχει στο θρησκευτικό τμήμα του εορτασμού.

«Φως» στο προκλητικό περιστατικό με την αφαίρεση της σημαίας σε 11χρονο
Αφγανό από το 6ο δημοτικό σχολείο της Δάφνης παρά το γεγονός ότι είχε
κληρωθεί να την κρατήσει, προσπαθεί να ρίξει το υπουργείο Παιδείας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 11χρονος Αμίρ παρέλασε κρατώντας την πινακίδα του
σχολείου επειδή –σύμφωνα με πληροφορίες– διαμεσολαβητής έκρινε, χωρίς να
ρωτήσει την οικογένεια, ότι το παιδί λόγω αφγανικής καταγωγής θα αρνείτο
να συμμετάσχει στο θρησκευτικό τμήμα του εορτασμού.

Ωστόσο, αυτή η υπόθεση διαψεύστηκε από τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού δήλωσαν πως δεν θα είχαν καμία αντίρρηση να παραστεί το παιδί τους στη λειτουργία που τελείται στην εκκλησία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο που προκρίνει το υπουργείο Παιδείας, είναι το περιστατικό να οφείλεται σε αυθαίρετο προσωπικό λάθος του διαμεσολαβητή, ο οποίος ευρευνάται εάν ήταν υπάλληλος του δήμου Αθηναίων ή μέλος ΜΚΟ.

Ο εν λόγω διαμεσολαβητής -σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Παιδείας- θεώρησε ότι το 11χρονο παιδί δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει στο θρησκευτικό τμήμα του εορτασμού. Ο ίδιος φέρεται να ενημέρωσε σχετικά τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος με τη σειρά του προχώρησε σε δεύτερη κλήρωση.

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσε που εξέδωσε στις 29 Οκτωβρίου, επιβεβαιώνει ότι στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης έγινε κλήρωση για τον ορισμό σημαιοφόρου σύμφωνα με όσα ορίζονται από τη νομοθεσία. Το αποτέλεσμα όμως της κλήρωσης, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν υλοποιήθηκε. «Το ζήτημα εξετάζεται βάσει της σχετικής θεσμικής διαδικασίας και θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση», πιθανότατα εντός της ημέρας.

Ο Αμίρ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δηλώσει σχετικά με τη διαδικασία της κλήρωσης: «Εγώ δεν ήμουν ενήμερος ότι συμμετείχα στη διαδικασία, απλά μου είπαν ότι βγήκε το όνομά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρελάσω μαζί με τους συμμαθητές μου», ενώ είχε σημειώσει ότι όλοι οι συμμαθητές του τού έδωσαν τα συγχαρητήριά τους.

Μιχάλης Νιβολιανίτης

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024