Την απουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης από τη μαθητική παρέλαση και τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου σχολίασαν οι Σταύρος Καλαφάτης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Μακάρι να έλειπε ο δήμαρχος μόνο σήμερα. Λείπει σχεδόν πάντα από όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτι που θα πρέπει να αναλογιστούν και να καταγράψουν οι πολίτες. Ο καθένας με τη συμπεριφορά του, την παρουσία του, τα λεγόμενα του και την απουσία του δίνει το δικό του στίγμα».

Ο κ. Καλαφάτης πρόσθεσε ωστόσο πως η απουσία του δημάρχου από τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης θα τεθεί ως θέμα συζήτησης στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Τρίτη, 31 Οκτωβρίου.

Για την απουσία του κ. Μπουτάρη από τη μαθητική παρέλαση ρωτήθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος υποστήριξε πως «για εμάς οι μαθητικές και οι στρατιωτικές παρελάσεις πρέπει να συνεχιστούν και πιστεύω ότι ερμηνεύω τα συναισθήματα όλων των Ελλήνων».

Κάτω από χειροκροτήματα η παρέλαση των μαθητών

Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης παρέλασαν και χειροκροτήθηκαν από το συγκεντρωθέν πλήθος, κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11 το πρωί από τη Διαγώνιο και ολοκληρώθηκε στην οδό Ι. Δραγούμη, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες από σχολεία της πόλης πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, που είχε στηθεί στο ύψος της Αριστοτέλους.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος. Στην εξέδρα -μεταξύ άλλων- ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης, ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Φάμελλος: Τιμούμε την παρέλαση και τους νέους

«Τιμούμε την παρέλαση, τη διαδικασία και τους νέους», δήλωσε μετά τη μαθητική παρέλαση ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, συμπληρώνοντας πως «το ότι πρέπει η νέα γενιά και όλη η κοινωνία να βρει έναν τρόπο να εκφράζει και τη γνώση της και την πίστη στο ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι σταθερές αξίες και πρέπει να παραμένουν στην καθημερινή μας ατζέντα, αυτό είναι δεδομένο».

«Εάν αυτό θα γίνεται με μια παρέλαση ή αν θα γίνεται με άλλες γιορτές είναι κάτι που μπορεί να το συζητήσει το υπουργείο Παιδείας, όχι όμως την ημέρα της γιορτής. Προφανώς κανένας από μας δεν έχει καμία διάθεση να εισάγει μια λογική στρατιωτικής οργάνωσης στη νεολαία ή στο σχολείο, παρ΄ ότι είμαστε σταθερά δεσμευμένοι και τοποθετημένοι υπέρ της ενίσχυσης της εθνικής άμυνας. Αυτά τα ζητήματα μπορούν να συζητηθούν και έξω από τις παρελάσεις», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας