Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επετειακή Elise για τα εβδομήντα χρόνια της Lotus

Επετειακή Elise για τα εβδομήντα χρόνια της Lotus

Μία ακόμα έκδοση περιορισμένης παραγωγής αποκτά η Lotus Elise, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από την ίδρυση της βρετανικής φίρμας.


Η Lotus συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια ζωής και μας το υπενθυμίζει προσθέτοντας πλήθος επετειακών εκδόσεων στην γκάμα των ήδη γνωστών μοντέλων της.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά της Elise να δεχθεί τις απαραίτητες αναβαθμίσεις και το τιμητικό προσωνύμιο Cup το οποίο αυτή τη φορά συνοδεύεται από τον αριθμό 260.

Σύμφωνα με την βρετανική φίρμα, η συγκεκριμένη έκδοση είναι η ελαφρύτερη στην γκάμα της Elise και η πλέον βελτιστοποιημένη αεροδυναμικά, παράγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 140 κιλά κάθετης δύναμης στην ταχύτητα των 240 χλμ./ώρα.

Και αυτό χάρη στην τεράστια αεροδυναμική πτέρυγα που έχει τοποθετηθεί στο πίσω τμήμα του αμαξώματος, τον ανθρακονημάτινο διαχύτη που συναντά κανείς χαμηλότερα και τα σπόιλερ του μπροστινού προφυλακτήρα.

Για την κίνηση της εν λόγω έκδοσης, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 30 αντίτυπα, φροντίζει ο γνωστός ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης των 1,8 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 250 ίππους και τα 240 Nm ροπής.

Παρά τη χαμηλή, για τα δεδομένα ενός sportscar, ισχύ, οι επιδόσεις της Elise 260 Cup δικαιολογούν τη φήμη της βρετανικής πρότασης.

Για του λόγου το αληθές, η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα.

Φυσικά, η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς με τη συνδρομή ενός μηχανικού κιβωτίο έξι σχέσεων, ενώ την επιβράδυνση της βρετανικής πρότασης αναλαμβάνουν από κοινού φρένα της AP Racing (μπροστινός άξονας) και της Brembo (πίσω άξονας).

auto.in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024