Τι αναμένεται να ζητήσει ο Τραμπ από τον κινέζο ομόλογό του
Πιέσεις αναμένεται να ασκήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα στο Πεκίνο, ώστε ο τελευταίος να βάλει φρένο στη Βόρεια Κορέα αλλά και να παύσει τις αθέμιτες –όπως τις χαρακτηρίζει η Ουάσινγκτον– εμπορικές πρακτικές της Κίνας, ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος.
Πιέσεις αναμένεται να ασκήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα στο Πεκίνο, ώστε ο τελευταίος να βάλει φρένο στη Βόρεια Κορέα αλλά και να παύσει τις αθέμιτες –όπως τις χαρακτηρίζει η Ουάσινγκτον– εμπορικές πρακτικές της Κίνας, ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος.
Ο Τραμπ θα καλέσει επίσης την Κίνα να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους ενόψει της περιοδείας του Αμερικανού προέδρου στην Ασία.
Μια ενδεχόμενη αποτυχία στην αντιμετώπιση και την αντιστροφή της πυρηνικής και βαλλιστικής απειλής από τη Βόρεια Κορέα θα οδηγήσει σε μια «πολύ πιο σκοτεινή εποχή», σημείωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. Διευκρίνισε όμως ότι ο πρόεδρος Τραμπ αναζητά μια ειρηνική λύση στην αντιπαράθεση με την Πιονγκγιάνγκ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο να σταλεί στη Βόρεια Κορέα ως απεσταλμένος των ΗΠΑ ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ.
Αναφερόμενος στις επαφές που θα έχει στην περιοδεία του στην Ασία ο Τραμπ, ο αξιωματούχος είπε ότι είναι πιθανόν να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη σύνοδο των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού που θα διεξαχθεί στο Βιετνάμ, αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.
Τέλος, για τις συνομιλίες που θα έχει με τον πρόεδρο των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε, είπε ότι μεταξύ άλλων θα συζητήσουν τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ασφάλειας.
ΑΠΕ/Reuters,in.gr
- Δεύτερο… πιάτο στους «16» του Champions League με «γιγαντομαχία» Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι
- Νέο ισραηλινό πλήγμα σε πυκνοκατοικημένη συνοικία στο κέντρο της Βηρυτού – Τουλάχιστον 4 νεκροί
- Το άγχος μας διαταράσσει την ψυχολογία του σκύλου – Με ποιον τρόπο το δείχνει
- Αισιόδοξος για τον Παναθηναϊκό ο Σεϊταρίδης: «Μπορεί να έχει πορεία σαν του Ολυμπιακού και να φτάσει τελικό»
- GLP-1: Τα δημοφιλή φάρμακα αδυνατίσματος προστατεύουν την καρδιά μετά το έμφραγμα
- Ο Μίκι Ρουρκ ζει σε ξενοδοχείο μετά την έξωση – Υπάρχουν όμως 60.000 δολάρια απλήρωτα ενοίκια
- Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών – Ο πρώτος Έλληνας σόουμαν
- H καταστροφική βραδιά του Κίνσκι: Τα τραγικά λάθη, η αλλαγή στο 17′ και το κλάμα του γκολκίπερ της Τότεναμ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/taneli-lahtinen-3G8p__Lv8iM-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442