Οδύνη ποντίφικα για τα χιλιάδες υποσιτισμένα προσφυγόπουλα Ροχίνγκια
Tην οδύνη του για τις στερήσεις που υφίστανται τα 200.000 παιδιά της μειονότητας Ροχίνγκια στους προσφυγικούς καταυλισμούς του γειτονικού Μπαγκλαντές εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θα επισκεφθεί στα τέλη Νοεμβρίου τη Μιανμάρ. Υπάρχουν 800.000 πρόσφυγες στους καταυλισμούς και οι 200.000 από αυτούς είναι παιδιά, υπενθύμισε ο ποντίφικας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που τελεί κάθε πρωί στην κατοικία του.
Tην οδύνη του για τις στερήσεις που υφίστανται τα 200.000 παιδιά της μειονότητας Ροχίνγκια στους προσφυγικούς καταυλισμούς του γειτονικού Μπαγκλαντές εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θα επισκεφθεί στα τέλη Νοεμβρίου τη Μιανμάρ.
Υπάρχουν 800.000 πρόσφυγες στους καταυλισμούς και οι 200.000 από αυτούς είναι παιδιά, υπενθύμισε ο ποντίφικας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που τελεί κάθε πρωί στην κατοικία του.
«Δεν έχουν τι να φάνε, υποφέρουν από υποσιτισμό και δεν λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη. Αυτά γίνονται ακόμη και σήμερα» είπε στην ομιλία του, επικρίνοντας για άλλη μια φορά τους ανθρώπους που τους γίνεται εμμονή το χρήμα και είναι πλέον ανίκανοι να αισθανθούν την τραγωδία των μικρών παιδιών.
Ο Φραγκίσκος κατήγγειλε γενικότερα όσους «έχουν το χρήμα για θεό τους», σε αντίθεση με «τα παιδιά που λιμοκτονούν, που δεν έχουν ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση, που τα έχουν εγκαταλείψει».
Πρόκειται για μια «ειδωλολατρεία που σκοτώνει» και οδηγεί σε «ανθρωποθυσίες», συνέχισε, στο κήρυγμα αυτό, αποσπάσματα του οποίου μεταδόθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού.
Ο πάπας θα επισκεφθεί τη Μιανμάρ από τις 27 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Το τελευταίο διάστημα έχει εκφράσει πολλές φορές τη λύπη του για τις διώξεις που υφίσταται η μουσουλμανική μειονότητα της χώρας αυτής. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Ροχίνγκια έχουν περάσει από τα τέλη Αυγούστου στο Μπαγκλαντές, μια χώρα όπου ζούσαν ήδη περίπου 300.000 ομοεθνείς τους, μετά από το κύμα βίας που ξέσπασε στις αρχές του μήνα.
Μετά τη Μιανμάρ ο πάπας θα επισκεφθεί και το Μπαγκλαντές. Στο πρόγραμμά του πάντως δεν προβλέπεται καμία επίσκεψη στον τεράστιο καταυλισμό των προσφύγων.
ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442