Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ τρεις ληστές τραπεζών
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα, συνελλήφθησαν τρία άτομα, μέλη της σπείρας τα οποία είχαν διαπράξει συνολικά 5 ληστείες από τον Οκτώβριο του 2016, δύο κλοπές μοτοσικλετών ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της
Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες
ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα, σε διάφορες περιοχές
της Αττικής. Συγκεκριμένα, συνελλήφθησαν τρία άτομα, μέλη της σπείρας τα
οποία είχαν διαπράξει συνολικά 5 ληστείες από τον Οκτώβριο του 2016,
δύο κλοπές μοτοσικλετών ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες
περιπτώσεις.
Τα τρία μέλη της σπείρας, ηλικίας 35,36 και 38 ετών συνελήφθησαν στον Πειραιά και το Μενίδι, έπειτα από ληστεία που διέπραξαν σε τράπεζα στο Χαϊδάρι. Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι συνεργός των συλληφθέντων είναι ένας 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 9 Οκτωβρίου 2017 για παρόμοια αδικήματα και έχει φυλακιστεί.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστεία και της διακεκριμένης κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει, από τον περασμένο Ιούνιο, εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, για να κάνουν ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα. Είχαν προμηθευτεί, μάλιστα, αντικείμενα απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους, όπως κράνη και καπέλα, καθώς και όπλο, ενώ για την διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες.
Σχετικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έμπαιναν σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα, και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσαν τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά.
Μετά από κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 13.225 ευρώ, προερχόμενο από ληστεία, ένα πιστόλι REPLICA, είδη ένδυσης και δύο κράνη μηχανής που φορούσαν κατά την διάπραξη των ληστειών, καθώς και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα.
Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση έχει διαπράξει, από τον Οκτώβριο του 2016, τρείς ληστείες σε τράπεζες, δύο ληστείες σε ταχυδρομικά καταστήματα και δύο κλοπές μοτοσικλετών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Η έκθεση All Eyes on Palestine στην Αθήνα – Η σύγχρονη τέχνη ως εργαλείο αντίστασης
- Αποκαθίσταται ιστορικό κτίριο της Κέρκυρας
- Τι πρέπει να πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου
- Ραγδαίες εξελίξεις στο φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη και ο επιχειρηματίας φίλος του
- Ρατσισμός, fake news και χορός YMCA: Στην τελευταία του ομιλία ο Τραμπ επιστρέφει στις προεκλογικές του τακτικές
- Daikin Altherma 4 H: Η αντλία θερμότητας νέας γενιάς που αναβαθμίζει τον χώρο μας σε ένα αποδοτικό και άνετο περιβάλλον
- Μαρόκο: Φονική κατάρρευση κτιρίων – Τουλάχιστον 22 νεκροί και 16 τραυματίες
- Δήμος Αναστασιάδης: «Η 2η εγκυμοσύνη της Τζένης ήταν σοκαριστική, ο γιατρός μας το είχε απαγορεύσει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442