Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβληματισμός για τον διάδοχο του Σόιμπλε στη Γερμανία

Προβληματισμός για τον διάδοχο του Σόιμπλε στη Γερμανία

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με τα κόμματα του συνασπισμού «Τζαμάικα» να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις.

Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των συνομιλιών για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, το όνομα του ανθρώπου που θα διαδεχθεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών παραμένει άγνωστο.

Παράλληλα, εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των εταίρων του συνασπισμού «Τζαμάικα» για το κόμμα από το οποίο αυτός θα προέρχεται, και επίσης ποια πολιτική θα εκφράζει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Handelsblatt, είναι πιθανό το υπουργείο Οικονομικών να καταλήξει στους «Πράσινους» ή ακόμα και να παραμείνει στους Χριστιανοδημοκράτες. «Είναι αμφίβολο εάν οι Πράσινοι θέλουν πραγματικά να ορίσουν δικό τους υπουργό Οικονομικών. Αλλά θα ήταν πιο εύπεπτο για τους ίδιους να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο ένας χριστιανοδημοκράτης, παρά ένας φιλελεύθερος» σημειώνεται στην ανάλυση της εφημερίδας, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο «μονιμοποίησης» της μεταβατικής λύσης που έχει βρεθεί με τον διευθυντή της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ να κρατά το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου.

Αντίθετες είναι οι πληροφορίες που παρουσιάζει η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, γράφοντας στο ρεπορτάζ της πως αποτελεί «κόκκινη γραμμή» να μην παραμείνει υπό τον έλεγχο του CDU το υπουργείο Οικονομικών.

«Οι καυστικές δηλώσεις του προέδρου των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ, αλλά και του επικεφαλής της Κ.Ο. των χριστιανοκοινωνιστών Αλεξάντερ Ντόμπριντ, εκλαμβάνονται ως μία προσπάθεια να τεθούν εξαρχής αξιώσεις που περιορίζουν τα περιθώρια συμβιβασμών. Αυτό ισχύει κυρίως για την εξαγγελία Λίντνερ ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται χριστιανοδημοκράτη υπουργό Οικονομικών» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Την ύπαρξη «κόκκινων γραμμών» από την πλευρά των κυβερνητικών εταίρων «καυτηριάζει» η Augsburger Allgemeine τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να υπερεκτιμώνται. «Πρόκειται απλώς για επίδειξη δύναμης» επισημαίνει η εφημερίδα.

in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024