Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: «Να αντιδράσουν οι Έλληνες στις νέες συμφωνίες κυβέρνησης-ΗΠΑ»

ΚΚΕ: «Να αντιδράσουν οι Έλληνες στις νέες συμφωνίες κυβέρνησης-ΗΠΑ»

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να αντιδράσει μαζικά απέναντι στις νέες συμφωνίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, που τον εμπλέκουν πιο βαθιά στους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς και  φέρνουν νέους μεγάλους κινδύνους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να αντιδράσει μαζικά απέναντι στις νέες
συμφωνίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, που τον εμπλέκουν πιο βαθιά στους
γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς και φέρνουν νέους μεγάλους κινδύνους»,
αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Όπως τονίζεται, «η συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ εξελίχθηκε σε μια -απίστευτου κυνισμού- ομολογία ότι ο στόχος του ταξιδιού στις ΗΠΑ ήταν η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, καθώς και σ’ ένα εξοργιστικό «πλυντήριο», απ’ τη μεριά του κ. Τσίπρα, στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ, εντός κι εκτός ΗΠΑ».

Και μόνο το γεγονός – συνεχίζει το ΚΚΕ – «ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε τα εύσημα απ’ τις ΗΠΑ για τη στήριξη των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών και για τη δαπάνη στο 2% του ΑΕΠ για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι απ’ αυτή τη συνάντηση μόνο νέοι κίνδυνοι μπορούν να προκύψουν για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει άμεσα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για όλες συμφωνίες και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Το σίγουρο είναι ότι συμφώνησε για την επέκταση κι αναβάθμιση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα και ειδικά αυτή της Σούδας, καθώς και για την αναβάθμιση των F-16, τα οποία όχι μόνον αφορούν τις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ κι όχι τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά και για τα οποία θα πρέπει να πληρώσει ελληνικός λαός 2,4 δισ. την ώρα που η κυβέρνηση τον αφαιμάζει με κάθε τρόπο», καταλήγει το κόμμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024