
Καλή ή… διαβολική η ελληνοαμερικανική συνεργασία;
Ο πρωθυπουργός προσβλέπει σε ενδυνάμωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, πολλά στηρίζονται στο οικονομικό σκέλος.
«Η προσέγγιση του κ. Τραμπ μπορεί να μοιάζει μερικές φορές διαβολική, αλλά γίνεται για καλό» ήταν η αμήχανη απάντηση που έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν ρωτήθηκε από αμερικανό δημοσιογράφο για τις παλαιότερες δηλώσεις του για τον Ντόναλντ Τραμπ πριν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.
Από τη χθεσινή συνάντηση του Ντ. Τραμπ και Αλ. Τσίπρα και τα όσα συζητήθηκαν θα εξαρτηθεί εάν η ελληνοαμερικανική συνεργασία θα είναι καλή και όχι…διαβολική, εάν θα προχωρήσει σε πιο στέρεες και σταθερές βάσεις και εάν θα ενισχυθεί περαιτέρω και κυρίως εάν οι ΗΠΑ στηρίξουν ουσιαστικά την Ελλάδα.
Πάντως αυτό που φάνηκε είναι ότι ο Ντ. Τραμπ προσδοκά στην Ελλάδα, καθώς οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται την χώρα μας ως πόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και αυτό έχει τη σημασία του από πολλές πλευρές, αρκεί να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία και να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα σε μια σειρά από τομείς για να ωφεληθεί και η ελληνική πλευρά.
Η εικόνα που μεταδόθηκε χθες τόσο από το εσωτερικό του Λευκού Οίκου όσο και αργότερα από τον περίφημο Κήπο των Ρόδων, όπου και έγινε η κοινή συνέντευξη τύπου, ήταν ενδεικτική της διάθεσης και των δυο πλευρών για ουσιαστική συνεργασία και πλέον είναι και στο…χέρι της Ελλάδας να μην γκρεμιστεί ότι χτίζεται.
in.gr
- Ανακοίνωση του ΔΟΑΕ για την ουκρανική επίθεση με drone στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Δικαστής στις ΗΠΑ ζήτησε διευκρινήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό του Τραμπ
- Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν
- Χιλιάδες υποστηρικτές του Οζγκούρ Οζέλ στην Τουρκία, την ώρα που ο «προδότης Κεμάλ» ετοιμάζεται
- Bloomberg: Στο «κρυφό» χτύπημα του Ιράν στο Κουβέιτ τραυματίστηκαν 5 Αμερικανοί στρατιώτες
- Χάος στο Παρίσι, επεισόδια οπαδών της Παρί Σεν Ζερμαίν με αστυνομικούς [video]
