Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Τραμπ

Πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Τραμπ

Στενοί συνεργάτες και μέλη της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επέκριναν δριμύτατα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό του ότι οι προκάτοχοί του, κατά τη θητεία τους στον Λευκό Οίκο, δεν επικοινωνούσαν με τις οικογένειες των στρατιωτών που έπεσαν στο καθήκον.

Στενοί συνεργάτες και μέλη της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επέκριναν δριμύτατα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό του ότι οι προκάτοχοί του, κατά τη θητεία τους στον Λευκό Οίκο, δεν επικοινωνούσαν με τις οικογένειες των στρατιωτών που έπεσαν στο καθήκον.

Ο Τραμπ δεν έδωσε καμία απόδειξη που να στηρίζει τον ισχυρισμό αυτό, ο οποίος διαψεύστηκε σχεδόν αμέσως. Η δήλωσή του έγινε σε μια απρογραμμάτιστη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γιατί δεν έχει ακόμη μιλήσει για τον θάνατο τεσσάρων Αμερικανών στρατιωτών που έπεσαν σε ενέδρα στον Νίγηρα, στις 4 Οκτωβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι θα στείλει επιστολές στις οικογένειες των στρατιωτών και θα τους τηλεφωνήσει «κάποια στιγμή».

Ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, επισήμανε σήμερα ότι ο Μπαράκ Ομπάμα «έδειξε επανηλειμμένα τον τεράστιο σεβασμό του (…) για εκείνους που έκαναν την υπέρτατη θυσία για τη χώρα μας», καθώς επισκέφθηκε οικογένειες, συναντήθηκε μαζί τους, τους μίλησε στο τηλέφωνο και τους έγραψε επιστολές.

Ο Τραμπ, που ως πρόεδρος είναι ο ανώτατος διοικητής του στρατού, φάνηκε ότι επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο οι προκάτοχοί του χειρίζονταν το θέμα των πεσόντων. «Αν δείτε τον πρόεδρο Ομπάμα και άλλους προέδρους, οι περισσότεροι δεν τηλεφωνούσαν. Πολλοί από αυτούς δεν τηλεφωνούσαν», υποστήριξε.

Πιεζόμενος ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ιδίως για τον Ομπάμα, ανακάλεσε. «Δεν ξέρω αν το έκανε (σ.σ. αν τηλεφωνούσε). Όχι. Μου είπαν ότι δεν το έκανε συχνά και πολλοί πρόεδροι δεν το έκαναν. Έγραφαν επιστολές (…) Εγώ κάνω έναν συνδυασμό και των δύο (…) Ο πρόεδρος Ομπάμα, νομίζω, ίσως το έκανε κάποιες φορές και κάποιες άλλες όχι. Δεν γνωρίζω. Αυτό μου είπαν», είπε, και πρόσθεσε: «Άλλοι πρόεδροι δεν τηλεφωνούσαν, δεν έγραφαν επιστολές. Και μερικοί δεν έκαναν τίποτα».
Οι πρώην συνεργάτες του Ομπάμα έσπευσαν να υπερασπιστούν τους χειρισμούς του.

«Σταματήστε τα αναθεματισμένα ψέματα. Είστε ο πρόεδρος» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

Η Αλίσα Μαστρομόνακο, πρώην αναπληρώτρια προσωπάρχης του Ομπάμα, μίλησε επίσης για ψέμα.
Ο Έρνεστ, που σήμερα εργάζεται ως σχολιαστής στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, είπε οτι οι προηγούμενοι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί πρόεδροι αναγνώριζαν ότι έχουν καθήκον να τιμήσουν τη θυσία των στρατιωτών και όχι τις δικές τους πράξεις. «Δυστυχώς, ο πρόεδρος Τραμπ μοιάζει ανίκανος να το κάνει», σχολίασε.

Ένας εκπρόσωπος του πρώην προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους είπε επίσης ότι τηλεφωνούσε, έγραφε επιστολές και επισκεπτόταν τις οικογένειες των πεσόντων στρατιωτών. Επίσης, ένας σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον είπε στο δίκτυο ABC News ότι ο πρώην πρόεδρος πράγματι τηλεφωνούσε στους συγγενείς των στρατιωτών που έπεσαν στο καθήκον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024