Μάλτα: Γνωστή δημοσιογράφος σκοτώθηκε όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό της
Η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία βρήκε τραγικό θάνατο την Δευτέρα, όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της. Η 53χρονη κατηγορούσε την κυβέρνηση για διαφθορά, ενώ έρευνες διεξάγονται για τη φονική επίθεση.
Η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία βρήκε τραγικό θάνατο την Δευτέρα, όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της.
Η 53χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της λίγο μετά την απομάκρυνσή της από το σπίτι της. Μάλιστα, ένας από τους γιους της άκουσε τον θόρυβο που προκλήθηκε από την έκρηξη και βρήκε έξω να δει τι γίνεται.
Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, τον οποίο η δημοσιογράφος είχε κατηγορήσει για λάθος χειρισμούς σε ποικίλα θέματα, ανακοίνωσε το θάνατό της.
«Καταδικάζω αυτή την βάρβαρη επίθεση στο άτομο, αλλά και στην ελευθερία της έκφρασης στη χώρα μας», δήλωσε ο Μουσκάτ σε συνέντευξή του.
«Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Γκαλιζία ήταν σκληρή επικριτής μου, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, όπως ήταν και με άλλους», τονίζοντας παράλληλα ότι μια τέτοια δολοφονική επίθεση δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση.
Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν θα ησυχάσει εάν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με το κανάλι της Μάλτας, ο 53χρονη δημοσιογράφος είχε προσεγγίσει την αστυνομία και είχε ενημερώσει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της, χωρίς όμως να δοθούν από το κανάλι περαιτέρω πληροφορίες.
Ο θάνατος της Γκαλίζια έρχεται τέσσερις μήνες μετά τη νίκη του Εργατικού Κόμματος του Μουσκάτ, στις πρόωρες εκλογές που κήρυξε ο ίδιος, καθώς η δημοσιογράφος υποστήριζε ότι ο ίδιος, αλλά και η σύζυγός του εμπλέκονταν στο σκάνδαλο των Panama Papers. Το ζεύγος αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Η 53χρονη, που διατηρούσε και δημοφιλές προσωπικό ιστολόγιο, είχε στο στόχαστρο και άλλους πολιτικούς, αποκαλώντας την πολιτική κατάσταση στη χώρα της «απελπιστική».
Βέβαια, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού εξήγησε ότι ενώ υπάρχουν φήμες για πολιτικά κίνητρα στην εν λόγω επίθεση, είναι νωρίς να βγουν συμπεράσματα.
Μ.Π.
in.gr
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442