Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, ο Ευκλείδης και η ομιλία στις ΗΠΑ

Το πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, ο Ευκλείδης και η ομιλία στις ΗΠΑ

«Ικανοποιημένος μου λένε είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον. Η ικανοποίηση δεν σχετίζεται με το γεγονός ότι το ραντεβού με την Κριστίν Λαγκάρντ πήγε πολύ καλά. [...] Αυτό που χαροποίησε τον υπουργό ήταν ο δημιουργικός διάλογος που είχε με φοιτητές και οικονομολόγους την Πέμπτη το βράδυ στη διάσημη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Ελιοτ του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον» γράφει ο Βηματοδότης. Το «πικάντικο της ιστορίας» και η κλήση στο κινητό του υπουργού.

Ικανοποιημένος μου λένε είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον. Η ικανοποίηση δεν σχετίζεται με το γεγονός ότι το ραντεβού με την Κριστίν Λαγκάρντ πήγε πολύ καλά. Η σχέση τους άλλωστε είναι «δοκιμασμένη» και «οριοθετημένη». Αυτό που χαροποίησε τον υπουργό ήταν ο δημιουργικός διάλογος που είχε με φοιτητές και οικονομολόγους την Πέμπτη το βράδυ στη διάσημη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Ελιοτ (Elliott School of International Affairs) του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Ο υπουργός απηύθυνε στο φημισμένο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ομιλία με θέμα «Πού πηγαίνει η Ευρώπη;» και είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί με «καθαρές» -όπως μου μεταφέρουν- απόψεις στον διάλογο για την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης.

Οι θέσεις του και η ρητορική του ευφράδεια -μίλησε στα αγγλικά βλέπετε- ενθουσίασαν το κοινό που τον καταχειροκρότησε.

Το «πικάντικο» της ιστορίας είναι ότι την πρόσκληση για την ομιλία την απηύθυνε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Χάρης Μυλωνάς, καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον και ένας από τους πλέον ανερχόμενους έλληνες ακαδημαϊκούς στο εξωτερικό.

Ο κ. Μυλωνάς έχει ξενιτευτεί πολλά χρόνια από την Ελλάδα, αλλά ως φοιτητής ήταν ηγετικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και στενά συνεργαζόμενος με πολλούς από τους σημερινούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ίδιος έδειξε δε στην εν λόγω εκδήλωση ότι διαθέτει και εξαιρετικό χιούμορ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τού κ. Τσακαλώτου χτύπησε το κινητό του τηλέφωνο. Τότε ψύχραιμα ο κ. Μυλωνάς είπε στον υπουργό: «Θα πρέπει να είναι ο Πρωθυπουργός σας». Για να πάρει την απάντηση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Μπα, αυτή την ώρα θα κοιμάται». Και βεβαίως ο κ. Τσίπρας κοιμόταν, γιατί προφανώς ήταν κουρασμένος και καταπονημένος από τα πολλά… G’s. Το πρωί, της ίδιας ημέρας επιβιβάστηκε σε ένα F-16, της 110 Πτέρυγας Μάχης και πέταξε στο Βόρειο Αιγαίο.

Όλο το ρεπορτάζ στον Βηματοδότη

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024