H Ιβάνκα Τραμπ στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του Αμερικανού προέδρου, συμμετείχε χθες Σάββατο στην Ουάσινγκτον στην προώθηση ενός Ταμείου που ίδρυσε η Παγκόσμια Τράπεζα για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του Αμερικανού προέδρου, συμμετείχε χθες Σάββατο στην Ουάσινγκτον στην προώθηση ενός Ταμείου που ίδρυσε η Παγκόσμια Τράπεζα για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η πρωτοβουλία αυτή, με την επονομασία «Women Entrepreneurs Finance Initiative» (We-Fi), έχει στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση των γυναικών επιχειρηματιών σε κεφάλαια στις αναπτυσσόμενες χώρες.
«Η πλήρης απελευθέρωση των ικανοτήτων των γυναικών στην οικονομία μας θα δημιουργήσει τεράστια πλούτη, αλλά θα φέρει επίσης και την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία σε πολλές περιοχές που το έχουν ανάγκη», δήλωσε η Ιβάνκα Τραμπ.
Στις αναπτυσσόμενες χώρες οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες υποφέρουν από την έλλειψη χρηματοδότησης ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, είτε επειδή δεν είναι σε θέση να δανειστούν, είτε επειδή λαμβάνουν πολύ ακριβά δάνεια ή βραχυπρόθεσμα, εξήγησε η Ιβάνκα Τραμπ.
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ χαρακτήρισε την Ιβάνκα Τραμπ «κινητήριο δύναμη» της νέας αυτής πρωτοβουλίας, που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεσμεύσεις για τη δωρεά 350 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η κόρη του Αμερικανού προέδρου παρουσίασε αυτή την πρωτοβουλία, που έχει τη στήριξη της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στο Αμβούργο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ανασχηματισμός: Στις 11 η ορκωμοσία Σχοινά, Τουρνά και Λαζαρίδη στο Προεδρικό Μέγαρο
- Έλενα Χριστοπούλου – Κλέλια Ανδριολάτου: Οριστικό τέλος στη συνεργασία τους -Τι συνέβη – Η ανακοίνωση
- Βίντεο ντοκουμέντα δείχνουν τη δράση της σπείρας που χτυπούσε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
- Ρωσία: Τουλάχιστον ένας νεκρός στο Ροστόφ από ουκρανική επίθεση – Πυρκαγιά σε πλοίο στην Αζοφική θάλασσα
- Τραγωδία στο Περού: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 60 τραυματίες σε συγκέντρωση οπαδών της Αλιάντζα Λίμα (vids)
- Μετρό: Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο «μετροπόντικας» της γραμμής 4 – Πέρασε την Κυψέλη
- Πολιτικός σεισμός μετά τις νέες δικογραφίες για ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πυρά» της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης
- Ειδική έρευνα από το ΝΒΑ για τον Αντετοκούνμπο και τη μη συμμετοχή του στους αγώνες των Μπακς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442